Weekend-kage #3

Stop madspil – og bag en lækker svampet kage med kartoflerne fra aftensmaden. Mine børn synes jeg var skør – lige indtil de smagte kagen. Den er så lækker svampet og selv efter et par dage virker den stadig helt frisk.

Ingredienser: (ca. 30×40 form, halv portion til springform)

  • 200 g margarine
  • 300 g sukker
  • 6 æg
  • 350 g kogte kartofler
  • 300 g mel (Schär Mix C er god hvis du vil bage glutenfri)
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 tsk mandel essens
  • Flormelis og kakao til glasur

Fremgangsmåde:

  • Margarine og sukker piskes sammen.
  • Derefter tilsættes æggeblommerne – en ad gangen – under omrøring.
  • Tilsæt mandelessens
  • Mos kartoflerne og tilsæt dem.
  • Tilsæt mel og bagepulver
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen

Bages ca. 45 min ved 175 grader. Lad kagen køle ned inden du pynter med glasur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *