Black Magic – endnu en chokoladekage

Min Mor fyldte 60 år i mandags og jeg overraskede med en kage til aftens kaffen. Det var første forsøg med black magic og den smagte rigtig lækkert også selvom jeg ændrede lidt i opskriften for en glutenfri version.

Black Magic

Ikke nok med at jeg gik igang med en black magic kage, jeg skulle også lige med på bølgen af de smukke talkager. Så min mor blev overrasket med dette flotte 60-tal. Behøver vel ikke fortælle at hun blev meget glad.

Hvis du også har lyst til at forkæle dine gæster med en lækker kage så passer portionen til en bradepande (20×30 cm) eller en springform. Jeg fik de 2 tal ud af en portion, de var ca. 30 cm høje.

Ingredienser:
  • 4½ dl mel (Schär Mix C)
  • 5 dl sukker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsukker
  • 2 æg
  • 2½ dl færdiglavet kaffe
  • 2½ dl mælk
  • 1,25 dl olie
Fremgangsmåde:
  • Bland de tørre ingredienser
  • Tilsæt resten. Pisk dejen godt.
  • Bages ca. 40 minutter ved 175 grader
  • Lad kagen køle af inden den pyntes med chokolademouse
Chokolademousse:
  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl sukker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
  • Hæld fløden i en skål
  • Tilsæt sukker, kakao og vanilje
  • Pisk det til en kraftig mousse

Denne kage kan med fordel laves 1-2 dage før servering. Opbevares på køl og serveres kold. Jeg valgte at pynte med jordbær, blåbær og chokolade.

Den runde kage fik vi slet ikke taget hul på så den forkælede min mor hendes kollegaer med i går og den faldt i rigtig god jord.

Jeg har gjort det muligt at følge bloggen på blogloving – på den måde undgår du at gå glip af lækre glutenfri opskrifter, diy, anbefalinger og historier fra mit liv som mor til 4 skønne unger.

11 thoughts on “Black Magic – endnu en chokoladekage

  • 13. september 2018 kl. 17:41
    Permalink

    Hejsa hvis jeg bruger alm mel hvor meget skal der i opskriften ? er det det samme mål som det glutenfri mel Mvh Maybritt

    Besvar
  • 13. september 2018 kl. 18:29
    Permalink

    takker, tænkte på chokoladepynten det er vel ikke helt glutenfri ? har ikke selv glutenallegi men det har min svigerinde.Smart ide med talkagen 😀

    Besvar
    • 19. september 2018 kl. 8:27
      Permalink

      Nej, er ikke 100% sikker. Min søn reagerer kun ved store mængder og kan derfor godt nyde et enkelt stykke slik med lidt gluten i.

      Besvar
  • 12. januar 2019 kl. 22:45
    Permalink

    Hej 🙂 kan man mon undlade kaffen ?

    Besvar
  • 24. januar 2019 kl. 8:38
    Permalink

    Bages den 1-2 dage før, og pyntes inden servering?

    Besvar
    • 24. januar 2019 kl. 9:03
      Permalink

      Ja, vent med at pynte den til den skal serveres. Men den smager godt når den har fået lov til at stå en dags tid på køl.

      Besvar
  • 24. februar 2019 kl. 7:53
    Permalink

    Jeg skal lave kagen til min venindes babyshower. Men hvor får jeg fat i Schär mix c mel eller kan andet glutenfri mel også bruges? I så fald hvilket 🙂 ?

    Besvar
  • 24. februar 2019 kl. 7:57
    Permalink

    Hvor køber man Schär mix c mel? Kan man bruge andet glutenfri mel, i så fald hvilke 🙂

    Besvar
  • Pingback: Smartbake - en skøn chokoladedrøm • Superprinsessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *