Julesokker – er du klar til jul?

Jeg har syet julesokker til mine børn, eller det vil sige jeg manglede husets yngste. Pinligt at indrømme da hun lige er fyldt 4 år. I år skulle det altså være. De første år gik det fint og hun opdagede intet og sidste år fandt nissen en nissehue den gemte gaverne i, men i år skal hun have en julesok.

Jeg har tegnet og syet og tænkte at jeg ville dele med jer. Det er jo ikke en fantastisk ny opfindelse, men en utrolig let måde at sy en julesok på. Til mine julesokker bruger jeg to forskellige stykker stof. Et til yderst og et til foer. Da julestoffet er lidt tyndt valgte jeg et lidt kraftigere stykke til foer.

Start med at klippe to julesokker i hver farve. Altså fire i alt.

Sy sokkerne sammen. Et julestof og et stykke foer. Sy dem sammen ret mod ret, så de ser ud som på billedet, her under, når de foldes ud.

Placer de to stykker oven på hinanden ret mod ret og sy sammen. Husk at lave en lille vende hul (det gør jeg altid i foer stykket, så slipper jeg for at lukke med fine sting) Husk at placere stroppen til ophæng inden du syer sammen.

Vend julesokken rundt og sy en pæn søm langs kanten for oven – og nu er julesokken klar til brug. Så venter vi bare på at det bliver den 1. december og nissen kigger forbi.

Lyst til flere juleprojekter? Jeg elsker at være kreativ og især nu hvor dagene bliver kortere og indbyder til indendørs hygge. Jeg har flere små projekter igang så jeg lover der kommer mere DIY inden jul og eller kan I jo smutte forbi mine genbrugsstjerner eller mit genbrugsjuletræ imens. Vil også lige anbefale jer at følge min juleopslagstavle på Pinterest for flere gode ideer.

6 thoughts on “Julesokker – er du klar til jul?

 • Pingback: Babyfryd, tilbud og kreative jule ideer • Superprinsessen

 • 11. oktober 2019 kl. 18:20
  Permalink

  Sikke et flot resultat med den julesok. Julesokker er næsten et must, når børnene skal finde deres adventsgaver her hos os. I flere år har vi haft nogle gamle jule sokker fra min barndom, men da de desværre er gået til vil jeg nu selv igang med nogle der også holder i mange år. Vil gerne lave nogle a la den klassisk rød julesok her julemands-kostumer.dk/vare-kategori/tilbehor/julesok/ med det hvide for. Er langt fra så prof og kreativ som dig, så tillader mig at spørge om du tror det er for stort et projekt for en nybegynder, og hvor lang tid var du om at lave den julesokke med rensdyr? Vh Hanne

  Besvar
  • 12. oktober 2019 kl. 10:52
   Permalink

   Hej Hanne. Tak for din besked. At sy julesokker er et rigtig godt begynder projekt. Hvis du følger min DIY så kan det næsten ikke gå galt. Også selvom du måske er nybegynder. Jeg tror det tager mig 15-30 minutter at sy en julesok. God fornøjelse. Det skal nok blive godt 🙂

   Besvar
 • Pingback: Kalendergaver - hvad gemmer nissen i sokken? • Superprinsessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *