Læsebingo – en lille læsekonkurrence

Læsebingo – en lille læsekonkurrence

3. januar 2021 0 Af superprinsessen

Læsebingo er mit bud på en hyggelig læsekonkurrence. Har du også et barn, der er begyndt at læse så læs med her. Jeg deler både ideer og materiale med dig.

Jeg elsker at læse. De to ældste børn har også været hurtige til at lære at læse. Den ældste læser sjældent mere men Laura kan stadig fanges af en god bog. Nr. 3 i flokken, Caroline har tilgengæld lidt svært ved at knække læsekoden. Vi arbejder ud fra flere forskellige grunde, men vigtigst så har hun lysten til at lære det og hun har også fået troen tilbage på at hun nok skal få det lært.

Det kan være svært at finde tiden til at sætte sig ned og læse med hende hver dag, men vi prøver at nå det og må så prioritere læsning frem for andre opgaver. Heldigvis er hun utrolig skrap til matematik så der behøver vi ikke knokle ekstra.

Læsebingo – en lille udfodring

Jeg har, efter inspiration fra andre aktiviteter, lavet en lille konkurrence klar til pigerne; læsebingo. Tænker at en lille udfordring vil gøre det sjovere for børnene at læse hjemme de næste 14 dage. Så kære læsere; vil I være med ? Jeg har lavet materialet klar til jer, klik blot på download herunder.

Jeg vil printe en læsebingo plade til hver af børnene og derefter må de selv styre i hvilken rækkefølge de ønsker at løse de forskellige opgaver. Jeg vil køre med forældre kontrol, det vil sige de skal komme til mig når de vil løse en opgave så jeg kan kontrollere at det bliver gjort 100%. Tænker også at jeg vil sige at der skal læses mindst 10 minutter før det tæller, med mindre det selvfølgelig er et rim, der er læst hurtigere. Samtidig vil jeg sørge for at de enkelte opgaver bliver løst på alderssvarende niveau. Hende på knap 12 år skal ikke sidde og læse for lette ting bare for at komme hurtigere igennem. Der bliver det min opgave at være den hårde dommer.

Som tillæg til læsebingo sedlen har jeg lavet en læselog. Her kan børnene notere, hvilke bøger de har læst og hvor mange sider, der er i bogen. På den måde kan vi sidst på ugen tælle antal sider sammen og så er vi jo klar til en ny udfordring i næste uge. Kan vi nå at læse mere i uge 2 end uge 1?

Jeg ønsker jer rigtig god læselyst og jeg håber, hvis I bruger mine materialer, at I vil bruge et par minutter på at melde retur, hvordan det er gået med læsningen.