Fødselsdage i sigte
10. november 2016Jeg er ved at planlægge husets næste fødselsdage – først Prinsessen der fylder 5. To dage senere fylder manden og i december runder knægten 13 år
Vi har inviteret til eftermiddagskaffe næste weekend og jeg tænker at starte kagebordet ud med en portion friske boller. På grund af sønnens cøliaki skal de være glutenfri og her er majsbollerne vores favorit … men måske i kender andre gode opskrifter ? I må meget gerne komme med jeres favorit-bolle-opskrift (også selvom den ikke er glutenfri)
(12 stk)
Ingredienser:
5 dl lunken vand…
20 g gær/1 pk tørgær
11/2 tsk honning
1 tsk salt
15 g Fiber Husk
2 1/2 spsk olie
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl græskarkerner
140 g majsmel
240 g rismel
Fremgangsmåde:
Vand og gær røres sammen og trækker fem minutter. Imens kan du finde de andre ingredienser frem.
Tilsæt honning, salt, olie og Fiber Husk. Lad det stå et par minutter til det gelerer.
Tilsæt kerner og majsmel. Rør rundt. Tilsæt lidt rismel og ælt resten i på bordet. Ikke sikkert du skal bruge 240 g rismel. Ælt kun mel i til dejen slipper bordet.
Form 12 boller og lad dem hæve tildækket i ca en time.
Bages ved 200 grader i ca 35-40 minutter.