Favorit chokoladekage

Jeg elsker at bage og tænker at jeg ofte vil komme til at dele nye lækre opskrifter med jer. De fleste vil være i en glutenfri udgave, men den glutenfri mel kan stort set altid erstattes af en almindelig hvedemel. Jeg bager glutenfri, da min søn har cøliaki.

Jeg vil starte med at dele min favorit chokoladekage opskrift med jer. En super lækker svampet chokoladekage. Den er så let at min 8-årige selv kan bage den og så holder den sig frisk og svampet i flere dage.

Denne kage lavede jeg til yngste barnets 2-års fødselsdag. Jeg havde set den rigtig mange gange på instagram og tænkte; nu skal den prøves. Jeg brugte vores yndlings chokoladekage opskrift til bunden, smurte toppen med neutral flødeost tilsat lidt vanilje og pyntede med jordbær, blåbær og chokolade.

I får her min opskrift. Har du ikke behov for at bage glutenfri så erstatter du bare med almindelig mel.

Ingredienser:

 • 400 g sukker
 • 4 æg
 • 250 g Rød Finax/Schär Mix C
 • 4 tsk bagepulver
 • 4 tsk vanille
 • 5 spsk kakao
 • 300 g margarine
 • 3 dl kogende vand

Fremgangsmåde:

 • Pisk æg og sukker
 • Tilsæt de tørre ingredienser.
 • Tilsæt margarinen og til sidst tilsættes det kogende vand.

Bages ca. 25-30 min ved 200 grader

Lav dobbelt portion til en store bradepande og pas på den er stærk vanedannende – nu er I advaret

3 thoughts on “Favorit chokoladekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *