Vi elsker at lave bål i haven og en af vores favoritter er pandeboller. De kan også laves på en stegepande i køkkenet, men de smager meget bedre over bål. Smagen er egentlig den samme, men der er altså bare noget hyggeligt over bål. Vi har købt et par pander til bålet og bruger dem flittigt.

Pandebollerne kan nydes som de er eller serveres sammen med frisk frugt en klat syltetøj eller måske en skive is. Vi plejer at spise dem omkring bålet og så serveres de som de er – og de smager super godt.

De kan laves i en glutenfri version, hvor du erstatter melet med glutenfri mel. Jeg plejer at bruge Schär Mix C med et godt resultat.

Vi har et fast bålsted i baghaven som ofte tændes bare for hyggens skyld, og så har vi et transportabelt bålsted der passer sammen med vores treben og gryde.

Pandebollerne er et godt bud på en god begynder bål-opskrift. De lykkedes altid og smagen er rigtig god. Lad gerne dejen stå lidt inden den skal bruges, det giver større boller.

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 dl mælk
  • 200 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme

Fremgangsmåde:

  • Æg og sukker piskes sammen
  • Mel, bagepulver og kardemomme tilsættes
  • Tilsæt mælken

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *