Leg & læring

Underholdning på køreturen

Inden længe står ferien for døren. Campingvognen bliver pakket, børnene bliver spændt fast i bilen og vi kører afsted på 3 ugers sommerferie. Turen går til Sverige og Norge – og vi glæder os. Jeg har udskrevet og lavet lidt forskelligt underholdning til køreturen. Sjov og samtidig lærende underholdning. Tænkte jeg lige ville dele med jer.

Jeg har fundet et spil bil-bingo her. Hvem finder først de forskellige ting og vinder dagens bil-bingo konkurrence? Jeg har lamineret arkene så de kan genbruges. Det kræver blot en whiteboard tusch.

Der findes også en anden sjov udgave af bil-bingo. Her får hver spiller en plade med plads til 9 tal. Spilleren noterer selv tal på pladen. Tallene skal være mellem 0-9, hvis det er for yngre spillere. Tallene findes ved at kigge på det bagerste tal på nummerpladen på de biler der overhaler. Hvis der spilles med større børn så kan man notere tallene fra 10-99 og kigge efter det første tal på nummerpladen f.eks. JU 55 321 – tallet er 55. I kan printe vores plade her – klik blot på billedet. Dette spil er perfekt til tal-træning hos de yngre børn.

Et andet sjovt spil til tidsfordriv er “Prik til prik”. Her gælder det om at tegne kvadrater. Hver gang man lukker en kvadrat må man skrive sit forbogstav. Hvem laver flest? Også her har vi lamineret så arket kan genbruges. Jeg har lamineret den nemme på den ene side og den svære på den anden side. I kan printe dem her. Dette spil kræver at man tænker for ellers serverer man alle kvadrater til sin modstander.

Følg med på bloggen – der kommer flere ferie-tips.

 

 

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *