Mere underholdning på køreturen

Sidste dag skrev jeg et indlæg med ideer til underholdning på køreturen, hvor jeg linkede til forskellige lege børnene kan på bagsædet. I kan finde indlægget her.

I dette indlæg vil jeg nævne nogle af de lege vi leger når vi kører bil og som ikke kræver andet end lysten til at lege.

Lad os starte med en af vores favoritter; Jeg kan se … Der er en der starter legen med at sige; jeg kan se noget der er …. lad os sige firkantet i dette eksempel. Derefter er det op til de andre at gætte, hvad personen kan se. Vi må kun sige ting som vi ser på vores tur, så ofte er det specielle vejskilte, træer, buske, biler osv.

En anden variation er at lege; Hvem finder først …. Her starter jeg f.eks. med at sige; hvem finder først en bil med cykel på taget? Og så gælder det ellers om at være vågen. Den der først finder tingen vi leder efter får lov til at starte en ny omgang. Denne leg er vældig populær når vi kører bil.

Jeg tænker på et dyr … er også en rigtig god leg i bilen. Her lærer børnene hurtigt at stille ja/nej spørgsmål. Det er nemlig det eneste man må i denne leg. En vælger et bestemt dyr og det gælder derefter for resten af gætte dyret ved hjælp af ja/nej spørgsmål. Har den fire ben? Lever den i Danmark? Spiser den kød? o.s.v. ….

Med lidt større børn er det vildt sjovt at lege med sammensatte ord. Det har vi tit leget når vi som børn kørte i bil. Det går ud på at den første starter med et sammensat ord f.eks. motor-vej, så skal den næste starte sit sammensatte ord med vej, f.eks. vej-arbejde og så starter den næste sit ord med arbejde/arbejds- Legen slutter når man ikke kan komme på flere ord.

En leg som starter helt automatisk når vi sætter os ind i bilen er; Ambulance. Det er det samme som den gode gamle – gul bil – hvor det gælder om at slå sin sidekammerat når man ser en gul bil. Vores hedder bare ambulance og vi er rigtig hurtig til at spotte dem i trafikken.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *