Klar – parat – børnehavestart

Klar – parat – børnehavestart

7. august 2017 1 Af superprinsessen

Min lille Johanne – I ved hende jeg fødte i går – har i dag haft første dag i børnehave. Hvor tiden bare flyver afsted og jeg kan slet ikke følge med. Hun er jo bare min lille pige. Husets yngste Prinsesse. Lille Lort som vi kalder hende. Hun er et lille nips og en stor bandit. Hun snakker som et vandfald og har et kæmpe ordforråd – men det er nok ikke til at undgå med de søskende.

Den ene dag i ferien fik vi regn. Johanne kommer ud i forteltet og siger med sådan en lidt øv stemme “Det regner! Fuck!” Hun kan alle de ord de andre lærer i børnehaven, men det er jo kun fint for ellers har alle de andre jo ingen at lære dem af! Har I nogensinde tænkt på det?

Hun er et meget spørgende barn. Ingen af de andre har nogensinde spurgt om så meget som hun gør. Men det giver jo blot en bred viden. Hun ved f.eks. at hun har kørt over tre broer til Sverige (og kan også nævne dem) og at hun den ene dag har været i Oslo. I dag da vi cyklede sagde jeg til hende (hun kørte på sin strider) “Kør ind til siden!” hvortil hun svarede “hvad er siden?” Jeg forklarede at det var ude i kanten af vejen, hvortil hun spurgte “hvorfor hedder det det?”

Tilbage til første dag i børnehaven. Hun tog sin Far med under armen i morges og han blev hos hende i børnehaven. Jeg kunne desværre ikke pga kursus på skolen. Men det lyder til at Far og datter har klaret det perfekt. Hun har leget med de andre børn og som hun selv siger “Jeg har fået en ven” Jeg spurgte “Hvad hedder han?” …. “Det kan mig ikke huske” Hun bytter stadig rundt på mig og jeg – men pyt – det lyder så sødt.

Hun spiste madpakke i børnehaven og kørte hjem derefter. I morgen venter en ny dag og hun glæder sig. Pædagogerne har allerede snakket om at sende far ud af døren … Så kryds fingre for en let start i børnehaven.