Opskrifter

Hybenmarmelade

I sommerferien var Prinsessen på 5 meget optaget af de fine lyserøde blomster på buskene langs havnen i Bogense. Jeg fortalte hende om hyben buskene og Morfar fortalte historier om de kløende kerner indeni. Vi blev enige om at når det blev sæson så ville vi plukke en portion oh lave marmelade. 

Så i går hoppede vi i regntøjet og fandt et par buske i udkanten af byen. 

De to yngste var mere interesseret i en lille snegl end i de stikkende buske.

Vi fik et glas marmelade ud af det og det smager rigtig lækkert.

Deler lige opskriften med jer, hvis i skulle have lyst til lidt sysler i køkkenet. Vi lavede en halv portion.

Ingredienser:

  • 1 kg hyben (rengjort)
  • 5 dl vand
  • 400 g rørsukker
  • 2 øko citroner
  • 1 vaniljestang
  • Atamon

Fremgangsmåde:

  • Rengør alle hyben. Fjern kernerne og vask grundig. Undgå kontakt med øjnene.
  • Kog hyben, vand, citronsaft/skal og vanilje i 20 min
  • Tilsæt sukker og kog 20 min mere (uden låg) 
  • Tilsæt en tsk atamon til marmeladen inden i hælder den i rene (atamon) skyllede glas. 

God fornøjelse 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *