Selvom sandaler endnu ikke er slidt er det blevet tid til at tænke på vinterstøvler. Jeg tænker at alle fire er vokset fra det de brugte sidste år, så snart står den på indkøb af nyt fodtøj. Men hvad skal man egentlig kigge efter? Jeg vil prøve at komme med et par gode råd.

Der findes utrolig mange forskellige mærker når vi snakker børnesko. Jeg vil ikke betale for et bestemt navn men køber det der fungerer – og det er faktisk ikke altid jo dyrere jo bedre. Jeg har mange års erfaring som mor og lige et lille år mere som pædagog. Jeg har set rigtig mange forskellige vinterstøvler igennem årene og de har ikke alle været lige gode. Særlig oplever jeg at støvler i “stof” med tiden bliver utætte og dermed giver våde fødder når barnet hopper i vandpytter. Hvis man er til den slags støvler er det vigtigt at man husker at behandle dem så de bevarer den vandafvisende effekt. Sådan noget glemmer jeg i en travl hverdag.

Det vigtigste er tørre og varme fødder, så her i huset er termostøvlen valgt nr. 1. Vi har afprøvet lidt forskelligt men er kommet frem til at den billige fra Bilka let klarer en dansk vinter. Den holder fødderne tørre og varme og selv ved daglig brug er det endnu ikke lykkedes et eneste af vores børn at slide dem op. Dansk vinter er som regel mere våd end kold, men skulle det blive ekstra koldt kan et par strik-eller termosokker i støvlen give ekstra isolation imod kulden. Sidste år købte vi et par Aigle termostøvler til den 5-årige. Hun brugte dem hver dag og endte med at slide både foer og gummi i stykker. Det skuffer mig at så dyr en støvle ikke holder til leg (hun går i almindelig børnehave med almindelig udeleg)

Ud over termostøvlerne har pigerne haft en pænere støvle, men ofte når de ikke at bruge den ret meget. Jeg tænker altid at det er smart med en pænere støvle når vi skal noget, men termostøvlen er som regel den de selv vælger. Vi har bl.a. haft støvler fra Ecco, ByKier og Kvickly. Jeg vil nok ikke undvære at købe den pæne støvle, men har de senere år købt brugt til pigerne. Der kigger jeg meget efter hvor brugt støvlen er, hvis der er tydelig slid så dur den ikke.

Når jeg køber vinterstøvler går jeg efter en støvle der sidder godt på barnets fod. Vi har prøvet en del forskellige mærker termostøvler for at finde en model der passer deres fødder så de ikke går og “svupper”. Ud over pasform er det vigtigt for mig at støvlen er beregnet til leg, at den kan vaskes og er let at holde.

Hvilken støvle anbefaler du?

 

 

Related Posts

One thought on “Vinterstøvler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *