Matematik for begyndere #1

Matematik for begyndere #1

21. september 2017 0 Af superprinsessen

Jeg er vild med mit nye job som matematiklærer. Jeg synes det er super fedt at få lov til at kombinere min stilling som pædagog i sfo´en med en stilling som matematiklærer på skolen. Jeg har også undervisning i andre fag, men i dag kommer det til at dreje sig om matematikken og mine tip til alle jer forældre.

Jeg underviser i indskolingen og har ansvaret for 2. årgang. De er 13 elever på årgangen og ligger, som alle andre årgange, meget spredt i forhold til hvor langt de er i den matematiske udvikling. Vi har fem lektioner om ugen og bruger dem på en blanding af matematikbog, frivillige opgaver (ugeskema), computer og matematikspil.

Jeg har altid været vild med matematik og har derfor også prøvet at påvirke mine egne børn i forhold til spil og lege, hvor vi træner matematik. Men som lærer oplever jeg ofte at det er bogstaverne der prioriteres højest når man forbereder sine børn på skolestart – og de er også vigtige. Men det er også godt at kunne tallene, måske bare op til 10.

Jeg har i løbet af de sidste uger fundet rigtig mange sjove spil og lege rundt om på nettet og jeg vil prøve at dele lidt af dem med jer. I dag starter vi med et lille link til en rigtig fin matematik hjemmeside. Denne side er for de yngste skolebørn. Klik ind på denne side næste gang i skal spille. Hvis børnene der hjemme får tid til at spille på computeren kan det jo lige så godt være lærerigt samtidig med at det er sjovt.  I starten kræver den nok lidt voksenhjælp, men efterhånden burde de selv kunne finde rundt. Vælg Trinn 1-4

Jeg anbefaler at i starter med Regnemester, et sjovt lille spil, hvor det gælder om at regne rigtig for at samle flest mønter og stige i niveau. Spillet kan også godt spilles med før-skolebørn, der har lært at lave plus stykker. RegneRegn er også rigtig god. I kan selv bestemme om der skal laves plus eller minus stykker. Det er også muligt at ændre på sværhedsgraden så alle kan lege med. Der er også muligt at tage en omgang sudoku eller udfordre sig selv og det taktiske spil i Hanois Tårn. Spillet Kakuro er også ret sjovt, men kræver lidt tid at lære. Det minder meget om de Grubler man kan støde på i diverse matematikbøger.