Det varer ikke længe inden vi kan begynde at tælle ned til første skoledag. En dag hun har glædet sig til rigtig længe. En dag som er noget ganske særligt og kræver at blive markeret.

I vores by er det muligt at starte i skole to gange om året. Vi valgte i foråret at lade vores datter vente. Ikke et let valg, da hun på mange måneder var klar til skolestart i august, men på andre områder er hun ikke. Børnehaven anbefalede at lade hende vente og vi valgte at lytte.

Jeg arbejder selv i indskolingen og ved derfor alt om, hvad der kræves af de små når de starter i skole. De starter ikke længere blidt op med et “lege-år” i 0. klasse. I dag skal der læres fra dag et og der er store krav til eleverne. De fleste børn er klar til nye udfordringer og nyder livet i skolen. Min datter er også klar rent fagligt, men hun har lidt for meget uro i kroppen og så har hun meget let ved at bryde sammen når tingene ikke helt går som hun gerne vil.

Med hensyn til uroen så tror jeg ikke på det ændrer sig. Hun har altid haft alt for meget energi og hun har aldrig kunne sidde stille ret længe af gangen. Jeg tænker ikke det bliver det store problem i skolen da undervisningen i dag inderholder meget andet end stillesiddende arbejde. Hun er i øvrigt vild med at løse opgaver, så det skal nok blive et hit så længe hun får lov til at bruge kroppen ind imellem.

Temperamentet er blevet bedre. Lidt bedre. Hun har stadig let til tårer, hvis det ikke lige lykkedes for hende. Vi arbejder meget med den del ved at styrke hendes selvværd samt fortælle hende at det er okay at fejle. Hun stiller enormt store krav til sig selv. Det gør de to store også så det må ligge i deres gener. Vi som forældre stiller ikke større krav end de kan klare, men børnene selv er meget konkurrence mennesker og stiller derfor også høje krav til dem selv.

Men inden længe, lige efter juleferien, er det første skoledag. Hun starter på den skole, hvor jeg arbejder. En anden skole end de to ældste. Vi valgt denne p.g.a de små klasser. Det passer meget bedre til hende. Hun glæder sig rigtig meget og det gør vi også.
Andre der skal fejre første skoledag til januar? Er også lidt nysgerrig på, hvilke overvejelser i gjorde jer i forbindelse med skolestart.

Related Posts

One thought on “Skolestart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *