Pakkekalender

Pakkekalender

22. oktober 2017 0 Af superprinsessen

Nogen synes det er alt for tidligt at tænke på pakkekalender, men hvis jeg skal nå at være færdig inden 1. december må jeg hellere komme i gang. Vi har en efterhånden en lang tradition med pakkekalender her i huset. Den fører faktisk helt tilbage til min egen barndom.

Jeg plejer at finde 24 små pakker til hver af mine børn. Der ligger en pakke i deres sok, hver morgen fra d. 1. december og frem til juleaften. Sidste år valgte den ældste, som godt ved hvem nissen er, at han kun ville have pakker om søndagen. Der kom dog et par små ting i sokken i løbet af måneden alligevel.

Som barn fik jeg også pakkekalender og jeg synes traditionen er rigtig hyggelig.

Jeg gør meget ud af at finde små brugbare ting som ikke koster alverden. Det er vigtigt at holde det nede på et minimum med 4 børn, både pga økonomien men også fordi det skal være tanken og glæden bag pakken og ikke værdien der tæller. Mine børn vokser op med hyggen i at åbne pakken til morgenmaden og lærer at små ting også har værdi.

Jeg tænkte derfor jeg ville dele nogle ideer med jer andre – og håber at I har lyst til at kommentere med flere ideer til mig.

I pakkerne kan der være:

  • Hårelastikker & hårspænder
  • Viskelæder, blyanter, farver
  • Malebøger
  • Julepynt
  • Gør-det-selv juleting (flette hjerter, stjernestrimler, kræmmerhuse)
  • Shampoo, tandbørste, tandpasta
  • Strømper, tøj, undertøj
  • Bøger

Nu hvor jeg så er igang med at samle ind til børnenes julekalender så køber jeg også ind til en pakkekalender til mine svigerforældre. De får 24 små pakker, som de kan hygge sig med i december …. og så køber jeg også 12 stk. til mine forældre (min søster leverer de sidste 12) Mine forældre får deres kurv udleveret den sidste lørdag i november, hvor vi har en tradition med skovtur, æbleskiver og juleklip (men mere om det en anden dag)