Karameller – let og lækkert

Karameller – let og lækkert

7. november 2017 0 Af superprinsessen

Sidste år havde jeg mit første forsøg med karameller og jeg kan love jer for at de blev gode. Jeg var overrasket over den super lækre smag og den bløde konsistens. De var egentlig ikke svære at lave, det krævede bare lidt tålmodighed.

Jeg tænkte jeg ville dele opskriften med Jer så I også kan nyde lækre karameller i julen.

Opskriften er let at gå til og karamellerne kan laves uden brug af termometer, hvilket jeg synes er rigtig fint. Det er vigtigt at der røres i massen ellers brænder det på.

Ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 150 g sukker
  • 120 g smør
  • 2 spsk sirup (eller honning)

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser smeltes i en gryde ved svag varme. Der skal røres i gryden konstant så det ikke brænder på. Når sukkeret er smeltet skruer du op for varmen. Og så skal der røres i gryden de næste 10-15 minutter. Indtil massen har skiftet farve. Derefter hælder du masser i et fad beklædt med bagepapir og sætter det hele på køl et par timer eller 4. Når det er kølet ned skæres karamel stykkerne ud med en skarp kniv.

karameller