
Ris ala mande kage
26. november 2017Vi var samlet til vores traditionelle skovtur i går. Vi fik æbleskiver og varm kakao efter skovturen og til aftensmad fik vi brød med masser af lækkert tilbehør. Og så skulle jeg stå for desserten – og i den forbindelse fik jeg lige testet en ny opskrift; ris ala mande kage
Allerede sidste år mødte jeg ris ala mande kagen på nettet og allerede der sagde jeg “næste år, der skal den afprøves!” Jeg er vant til at bage og smider mig gerne ud i nye opskrifter, men denne kage er anderledes. Ingen bagning, men i stedet skal der bruges husblas, hvilket jeg ikke har arbejdet med i noget der ligner 13-14 år. Men jeg hoppede ud i det og resultatet blev fantastisk.

Jeg lavede 2 kager, hvor den ene var glutenfri. Hvis du kun skal lave en kage så kan du halvere ingredienserne.
Ris ala mande kage
Ingredienser:
- Digestive kiks (findes også i glutenfri fra Schär)
- 120 g smør
- Risengrød af ca. 2 l mælk (kog gerne dagen i forvejen så det er koldt)
- ½ l piskefløde
- Vaniljesukker
- 8 blade husblas
- 2 kartoner kirsebærsovs (1 karton pr. kage)
- 2 håndfulde mandler
Fremgangsmåde:
- Start med at smelte smørret.
- Knus kiksene i en plastikpose. Jeg bruge 1 pakke gf kiks (150 g) til den gf bund og 175 g til den almindelige bund.
- Bland smør og kiks og fordel det i en springform.
- Stil bunden på køl
- Pisk fløden til skum
- Bland risengrød op i flødeskummet til det har en passende konsistens.
- Tilsæt vaniljesukker
- Del ris ala manden i to portioner (synes det er nemmere at røre rundt i en mindre portion)
- Sæt 3 blade husblas (pr. portion) i blød i lidt vand i ca. 5 min. Vrid dem fri for vand og kom dem derefter i en gryde med en lille smule vand i bunden. Lad det smelte ved svag varme.
- Hæld husblassen i ris ala manden i en tynd stråle under omrøring.
- Fordel ris ala manden ovenpå kikse bunden i springformen og stil på køl til kagen er stivnet
Jeg lavede bund og ris ala mande dagen i forvejen og lod springformene stå på køl natten over. Næste morgen lavede jef resten af kagen.
- Si bærene fra kirsebærsovsen
- Kom sovsen i en gryde sammen med 1 blad husblas og varm op
- Fordel sovsen på kagen og stil på køl
Pynt med hakkede mandler inden servering
Hvor meget vaniljesukker og hvor mange kiks skal man bruge? 🙂
Jeg bruge 1 pakke gf kiks (150 g) til den gf bund og 175 g til den almindelige bund. Vaniljasukker efter smag og behag. Brugte ca 4 tsk pr portion
[…] 5) Lave og spise risalamandekage minimum en gang. Ja, I læste skam rigtigt, RISALAMANDE-KAGE! Jeg har ikke kunne få den ud af hovedet, siden jeg så de lækre billeder og en opskrift lige her. […]
[…] Risalamandekage – en lækker juleopskrift […]