Opskrifter

Berlinere

Jeg blev udfordret lidt i starten af ugen. De to store har deltaget på en jule-camp og da jeg spurgte ind til programmet fik jeg at vide at der skulle være “Spis-en-berliner-uden-at-slikke-dig-om-munden-konkurrence” tirsdag. Mandag efter arbejde gik jeg derfor i køkkenet for at trylle glutenfri berlinere frem. Og de lykkedes i første forsøg!

Det kræver lidt tålmodighed at bage berlinere, men jeg lover jer de smager godt.

Ingredienser:

  • 2 dl mælk
  • 125 g margarine
  • 2 æg
  • 1 pk gær
  • 500 g mel (Schär Mix C til en glutenfri udgave)
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  • Margarinen smeltes og blandes med mælken
  • Gæren opløses i en skefuld sukker og tilsættes
  • Melet tilsættes sammen med kardemomme og salt
  • Dejen skal hæve ½ time
  • Æltes igennem og rulles ud på bordet
  • Marker en berliner ved at trykke et glas let ned i dejen
  • Placer en klat marmelade/svesker midt i hver cirkel
  • Rul endnu et stykke dej ud og placer det ovenpå det andet
  • Stik berlinerne ud med glasset
  • Koges (vi brugte friture gryden)
  • Dryp af på køkkenrulle og trilles i sukker imens de stadig er lune
berlinere

Følg SuperPrinsessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *