Motion for hele familien i juledagene

Jeg drømmer om mere motion i min dagligdag og tænker der sidder rigtig mange med samme ønske? Og tænker også der sidder rigtig mange med samme undskylding som mig? Jeg synes det er svært at finde tiden, men jeg kommer her med mit bud på, hvor jeg kan fylde ekstra motion ind i min travle hverdag. Og lad os bare starte nu med ekstra motion i juledagene.

Motion skal være sjovt.

Hjemme ved os elsker vi at være sammen. Jeg er mor til fire meget aktive børn, de er, som regel, nemme at lokke til lidt ekstra bevægelse. Vi kalder det ikke motion eller bevægelse, vi skjuler det under andre navne, men det er stadig brugbar motion. Lad os tage et par af mine ideer.

Gå en tur

Jeg elsker at gå. Gerne lange ture, hvor vi kan kigge efter fugle og dyr på markerne. Når vi går længere ture får de yngste ofte deres cykel med. På den måde undgår vi brok over trætte ben. At gå en tur giver både god motion og masser af frisk luft, det kræver blot den rette påklædning.

Dans

Findes der noget bedre end et gammelt dansehit fra dengang mor var ung? Nej vel? Her i huset bruger vi ofte youtube og så er der 90´er disco midt på stuegulvet. Hele familien danser til de gamle hits. Dans får pulsen op og er den perfekte løsning på en regnvejrsdag (men også alle andre dage). Og så gør musik og dans altså noget særligt ved en, man kommer i et fantastisk humør!

Skovtur

Tag en tur i skoven og gå en tur imellem træer og buske. Hold dig væk fra stien og brug i stedet kroppen på at kravle over og under skovens naturlige forhindringsbane. Der kan også øves balance på væltede træer. Hvem klarer sig bedst? Hvem kommer først frem til målet? Husk gode sko og praktisk tøj. En skovtur er altid et hit. Måske I er så heldige at der ligger en naturlegeplads i nærheden? I kan finde en oversigt her

Leg i haven

Vores børn er ude og lege stort set dagligt. De yngste elsker at lege i legehus og sandkasser, men de store er mere til spil og konkurrencer. Knægten fik en basketkurv til fødselsdag midt i december og den er bare et hit. Vi spiller kampe mod hinanden og skyder på mål. Vi får masser af motion imens vi har det sjovt sammen. Nu er vi lidt (læs meget) konkurrence mennesker både knægten og jeg, så vi spiller gerne om opvaskemaskinen, der skal tømmes eller skraldeposen, der skal bæres ud. Har i ikke en basketkurv så spil andre boldspil eller hvad med en gemmeleg?

Håber I har fået et par ideer til, hvordan I kan fylde lidt mere motion ind i jeres juleferie. I må meget gerne kommentere med endnu flere ideer og skulle i få lyst til at starte året ud med lidt ekstra motion så kan i læse mere om vores hyggelige 1. januar tradition her

 

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *