Kransekage er bagt – er I klar til nytårsaften?

Kransekage er bagt – er I klar til nytårsaften?

27. december 2017 1 Af superprinsessen

For et år siden bagte jeg min første kransekage til Nytårsaften. Den blev rigtig god og jeg tænkte at I andre også kunne få glæde af min opskrift. Kransekagen skal helst laves et par dage før så den kan nå en tur i fryseren. Spiser i kransekage nytårsaften? Så kig ind forbi og tjek min opskrift – det er altså let at servere en hjemmebagt udgave på årets sidste dag.

For at bage den lækre kransekage skal du bruge følgende ingredienser:
  • 1000 g marcipan
  • 400 g flormelis
  • 1½ past. æggehvide (1 bæger)

Fremgangsmåde:

  • Marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast.
  • Rul dejen og skær stykker på 8 cm, 12 cm 16 cm osv. Form stykkerne til ringe.
  • Bages 8-10 min ved 225 grader

Tip:

  • Resterne kan fint bruges til kransekagekonfekt. De bages i ovnen til de er gyldne og kan opbevares i fryseren til en dag du får gæster.

Som tidligere nævnt kan du fint bage kransekagen nu og smide den i fryseren. Kransekagen bliver bedre af en tur på frost. Jeg tager den op d. 31. december om formiddagen og pynter den inden servering. Jeg pynter med glasur og lidt nytårspynt. Det må jo gerne være festlig nytårsaften, selvom den bare står på familiehygge, som her hos os.

Traditioner og lækre sager

Kransekagen har ikke været en fast tradition til champagnen i vores familie, men tror jeg det bliver. Jeg synes det er hyggeligt at bage og så synes jeg kransekagen smager godt sammen med champagnen. Spiser I kransekage nytårsaften eller har I andre traditioner?

Vil I bage andre lækre kager inden hverdagen atter kalder kan jeg anbefale jer at besøge min samling med glutenfri kager. Har julen budt på lidt for mange søde sager er det måske mere fristende at besøge afsnittet med sunde salater. Jeg tror jeg hælder til salaterne når juleferien er slut.