Fastelavn #5

Fastelavn 2017 – hvad skal jeres børn klædes ud som? Jeg har samlet mine ideer samt en masse inspiration til jer. Mine børn har nemlig bestemt, hvem de vil ligne i år, men inden de var helt sikre havde vi masser af emner oppe og vende. Så mangler du stadig inspiration så læs med.

Fastelavn i børnehaven

Husets yngste på 3 år er en meget selvstændig dame med en mening omkring alting. Hun startede med at fortælle mig at hun ville være Pippi lige som sidste år. Vi blev dog enige om at det var lidt kedeligt selvom hun har skiftet fra vuggestue til børnehave. Vi gik derfor igang med at snakke om forskellige muligheder og hun har bl.a. snakket om følgende;

 • Pirat
 • Konge
 • Motor Mille
 • Rosa fra Rouladegade
 • Barbapapa

Da hun foreslog Cirkeline skyndte jeg mig op i det store skab. Der lå nemlig den Cirkeline kjole jeg syede til Laura i 2012, og som Caroline brugte i 2015 og som passer Johanne nu. Så i år skal Johanne være Cirkeline.

Fastelavn i indskolingen

Caroline på 6 år har haft rigtig svært ved at bestemme sig. Så der er det mest mig der er kommet med ideerne. Vi har bl.a snakket om:

 • En trold fra Trolls
 • Enhjørning
 • Prinsesse

Det endte med at Laura og jeg gik i tænkeboks og pludselig var den der; hun skal være Jasmin fra eventyret om Aladdin. En rigtig Disney prinsesse. Jeg tænker at sy noget i denne stil.

fastelavn

Den 9-årige har valgt at hoppe i storebrors kjole fra sidste år. I år vil hun være Dronningen. Det er dejlig nemt for mig og jeg nyder også at mine mange timer foran maskinen kan bruges over flere omgange.

Ud over de ideer jeg allerede har nævnt samt vist i tidligere indlæg, har jeg et par ideer til lette kostumer til børnene. De fleste kan klares med ting børnene alligevel har i garderoben eller som let kan købes til billige penge.

 • Spøgelse – et hvidt lagen med huller til øjnene. Sy lagnet fast på en hue så glider det ikke ned.
 • Kat – strømpebukser og bluse. Ører på en hårbøjle og en lille hale. Et par streger i ansigtet.
 • Indianer – en lys t-shirt med tegnet mønster, fjer på en krans af bølgepap og streger i ansigtet
 • Balletdanser – gymnastikdragt og tylskørt
 • Mekaniker – kedeldragt og værktøj
 • Sovetryne – nattøj og en bamse under armen
 • Bokser – morgenkåbe og et blåt øje
 • Fodbold eller håndboldspiller
 • Nisse – rødt tøj og nissehue
 • Soldat – camouflage tøj og ansigtsmaling
 • Fin dame – kjole, taske, sminke og opsat hår
 • Punker – hullede jeans og kulørt hanekam

Hvad skal jeres børn være til fastelavn? Jeg håber i vil dele jeres ideer med os andre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *