Legetøj – en 6-åriges top 10

Legetøj – en 6-åriges top 10

16. januar 2018 0 Af superprinsessen

Legetøj – alle forældre kender det og alle ved, hvor meget det fylder. Er det en uundværlig del af barnets liv eller har vores børn meget mere end de har brug for? Jeg har taget min 6-årige med til tasterne så her kommer hendes bud på en top 10

Mine børn har meget legetøj. Ikke meget i forhold til, hvad jeg ser andre fremvise på instagram billeder og heller ikke meget i forhold til at de er fire børn. Men jeg synes de har meget og det fylder meget.

  1. Lego Friends. Det er bare det bedste. Det er så sjovt.
  2. Dukker. Jeg leger med dukker og det er mega sjovt. Vi leger min søsters børn, vi hedder bare vores rigtige navne.
  3. Puslespil. Især det med Prinsesser og dragen.
  4. Tegnesager og malebøger. Det er hyggeligt at tegne.
  5. Træmad. Vi leger butik og is og kager – og juice.
  6. Udklædningstøj. Jeg elsker at klæde mig ud.
  7. Bøger. “Løvernes Konge” er min yndlingsbog.
  8. Togbane. Vi bygger en bane og så kan det ene tog køre selv. Det er ret sjovt.
  9. Spil. Jeg vil gerne spille bræt spil og kender mange spil.
  10. Bamser. Min hunde-bamse og min løve-bamse.

Jeg har noteret de ting Caroline har sagt og i den rækkefølge hun vil have det stående. Jeg synes det er sjovt at lave små spørgerunder på denne måde. Det overrasker mig ikke at hendes top 10 indeholder både rolleleg og stille aktiviteter. Men jeg synes det er sjovt at, hverken den meget store PlayMobil samling eller Barbie nævnes. Måske fordi der er gået noget tid uden hun har leget med det.

Jeg personligt er utrolig glad for at både tegneaktiviteter, spil og puslespil får en plads på listen. Vi bruger ofte de aktiviteter for at få hende til at koble lidt fra, da hun ofte kører i meget højt gear. Så fedt at se at hun også nyder dem.

Hvilket legetøj er jeres børns favoritter?

legetøj

Lego Friens passer perfekt sammen med legemåtten fra Gohexa

Mig og legetøjet

Hvad kan man så konstatere ud fra sådan en top 10? Jo, det er ikke mængden af legetøj, der gør legetøjet mest populært. Vi har en del Lego Friends, men Caroline har kun et lille udvalg og må kun låne ved storesøster når hun spørger pænt om lov. Dukkerne har både seng, barnevogn, klapvogn og lidt tøj. De bliver skiftet og får tur i vognen. Dukkelegen er rimelig ny men foregår med min gamle dukkevogn og min gamle dukkeseng og mit gamle puslebord …. og jeg nyder at se dem lege rolleleg med hver deres lille baby.

Jeg har begrænset mængden af legetøj ved at styre børnenes ønskesedler. Forstår på den måde at vi ikke har ønsket os mærkeligt plastik legetøj fra BR og lignende forretninger. Vi har begrænset mængde legetøj med batterier og lyd. Larmen står børnene selv for. Vores dukker er også uden lyd og mekaniske bevægelser. Det eneste de egentlig har med batteri er det lille tog på træ-banen samt toget til deres Duplo togbane.

Hvilket legetøj er din favorit ?

Jeg har en svaghed for Lego City, Lego Friends og Playmobil og derfor har børnene en hel del af dette. Jeg synes det er super godt legetøj og der kan leges med det uanset, hvor meget man har. Og så er der træmaden. Den er først kommet ind i vores hjem de senere år, men har den bidraget til mange timers fantastisk leg. Særlig efter de også har fået en fin “bager butik” på værelset

Hvad går du efter når du køber legetøj til børnene? Jeg personligt går efter kvalitet, noget de ikke mister interessen for med det samme og så må der gerne indbyde til at de skal bruge fantasien.