Sandkage med jordbær – en lille weekendkage

Sandkage med jordbær – en lille weekendkage

3. februar 2018 0 Af superprinsessen

Jeg elsker at bage og det har smittet af på min 9-årige datter. Hun bager efterhånden flere gange i løbet af ugen og særligt i weekenden, hvor hun har masser af tid til det. Hun har en drøm om at blive konditor en dag. Til at starte med ville hun være bager, men fandt ud af at hun var mere til kager og fint pynt. I dag blev der bagt sandkage.

En glutenfri sandkage

Dagens sandkage har hun bagt efter en ny opskrift. Det er altid spændende om projektet lykkedes, da vi bager glutenfri herhjemme pga cøliaki. Det glutenfri mel findes i mange forskellige udgaver og det er forskelligt, hvilken type og mærke vi bruger til de forskellige kager og brød.

Weekendens kage blev bagt i den fine hjerteform. Det er desværre ikke så tydeligt når den kommer ud af formen, men selve kagen er rigtig fin og hun er vil med det tøsede look. Den hjerteformede silikoneform er perfekt til Valentins dag og en lille romantisk overraskelse.

Ingredienser:

 • 250 g margarine
 • 150 g sukker
 • 4 æg
 • 250 g mel (Schär Mix C hvis du vil bage glutenfri)
 • 1 tsk bagepulver
 • 200 g marmelade (vi brugte jordbær)

Fremgangsmåde:

 • Pisk sukker og margarine til en let og luftig masse
 • Pisk æg i – et ad gangen
 • Tilsæt mel og bagepulver
 • Vend marmeladen i dejen
 • Bages ved 175 grader. Tiden afhænger af formen, men ca. 20-30 minutter.

sandkage

Jeg har kig på en ny form til vores efterhånden store samling. Jeg synes den er rigtig fin og se lige det smukke snit.

valentinsdag

Jeg har efterhånden samlet en hel del glutenfri opskrifter her på bloggen, men de fleste af dem kan også bages med helt almindelig hvedemel. Det er nemlig altid lettere at gå fra glutenfri til almindelig hvedemel end det er at gå den anden vej. Skulle der opstå spørgsmål så sig spørg løs.