Brownie – en hurtig og lækker kage

Brownie – en hurtig og lækker kage

11. februar 2018 1 Af superprinsessen

Lørdag er ofte store bagedag hjemme ved os. I går bagte den 9-årige brownie i en glutenfri version. Den blev så lækker at jeg bliver nødt til at dele opskriften med jer andre. Så har I også mulighed for at servere lidt lækkert til eftermiddagskaffen i dag!

brownie

I går eftermiddags gik den 9-årige i køkkenet for at bage fastelavnsboller. Men da de hurtigt var klaret havde hun lyst til at bage endnu en kage. Jeg gravede derfor i gemmerne og fandt en opskrift på en brownie frem, som vi endnu ikke havde prøvet at bage i en glutenfri version. Hun var heldigvis straks med på ideen. Jeg havde ingen valnødder, som man ellers ofte bruger i en brownie, men i stedet brugte vi en portion pekannødder og det smagte skønt.

For at bage en lækker brownie skal du bruge:
 • 250 g smør
 • 150 g chokolade
 • 4 æg
 • 250 g sukker
 • 150 g mel (Schär Mix C, hvis du vil bage glutenfri)
 • 3 spsk kakao
 • 200 g pekannødder (eller valnødder)
Fremgangsmåde:
 • Smelt smør og chokolade i en gryde. Bagefter skal det køles ned.
 • Pisk æg og sukker til en luftig masse
 • Hak nødderne i passende størrelse
 • Bland mel, kakao og nødder
 • Vend mel blandingen i æggemassen
 • Vend chokoladeblandingen i resten
 • Fordel dejen i en form på ca. 20×30 cm
 • Bages ca. 25 minutter ved 175 grader

Brownie kan serveres lun, men kan også sagtens bages dagen i forvejen. Vi serverede vores lækre fastelavnsboller og den skønne brownie til Melodi Grand Prix, og nu da hun havde bagt lidt mere end først planlagt ringede vi og inviterede Mormor og Morfar til friskbagt kage, hvilket faldt i god jord.

Skulle du få lyst til at gå et smut i køkkenet i dag så ligger der efterhånden en hel del lækre opskrifter her på bloggen!