miniLØK – leg og læring på en gang

miniLØK – leg og læring på en gang

24. februar 2018 0 Af superprinsessen

Modtog i går en sms om, at den pakke jeg havde bestilt, lå klar til afhentning. Perfekt timing; weekenden stod for døren og jeg glædede mig til at overraske børnene med gaven. Jeg har nemlig fundet lidt nyt til spille-hylden. Denne gang er det ikke et rigtig spil med regler, men det smarte MiniLØK, der træner f.eks. bogstaver eller regnestykker.

Hvad er MiniLØK?

MiniLØK er et skolemateriale med opgaver til både førskolebørn og skolebørn. Materialet er bygget op så barnet selv kan kontrollere om opgaven er løst korrekt, hvilket er super smart.

Man køber en æske, hvor låget er gennemsigtigt. Æsken indeholder 12 brikker med tal på den ene side og mønster på den anden. Æsken skal man have for at bøgerne kan bruges. Jeg købte fire opgavebøger sammen med æsken. Jeg valgte fire bøger med hver deres tema og i lidt forskellig niveau.

Du starter med at slå op på side du vil lave. Derefter ligger du det gennemsigte låg over den nederste side. På øverste side har du opgaverne og på nederste side har du alle svar. Nu tager du brik nr. 1 og kigger på opgave nr 1 – regner den ud og placerer brik nr 1 på det rigtige svar. Her er det fra bogen Matematik Mesterskab (fra 8 år).

Når du har placeret alle 12 brikker lukker du æsken og vender den rundt. Nu kommer der et fint mønster frem. Hvis mønsteret ligner det på siden så har du løst opgaven korrekt.

MiniLØK er også for førskole børnene

Husets 3-årige ville også prøve. Jeg fandt en opgave i Form og farve quiz 1 (fra 5 år) som virkede rimelig enkel. Det gælder om at tænke logisk og som i kan se på mønsteret så lykkedes det hende at løse opgaven korrekt – uden hjælp!

Bogen Leg med bogstaver 1 var lidt sværere for hende, hun kan ikke sammensætte små og store bogstaver, men opgaverne med at genkende bogstaverne kunne hun fint løse. Hun aner ikke, hvad de forskellige bogstaver hedder men pyt med det så længe hun har det sjovt.

miniLØK

MiniLØK kan klart anbefales

Og det er netop det materialet kan; sjov indlæring. Lige et materiale efter mit hoved, da jeg er ganske sikker på at jo sjovere og jo mere fangende et materiale er jo mere lærer børnene. Min 6-årige datter tænkte overhoved ikke på skole og indlæring da jeg præsenterede materialet for hende. Hun gik bare igang og jublede højt, hver gang hun ramte rigtig.

Min 6-årige datter giver MiniLØK materialet et meget flot 6 tal. Hun var slet ikke i tvivl, da jeg spurgte hende.

superprinsessen

Jeg købte materialet hos Legeakademiet, som har en utrolig spændende webshop med rigtig mange spændende produkter, hvor leg og læring går hånd i hånd. Jeg elsker at surfe rundt på siden og lade mig inspirere. Skulle du få lyst til at læse mere om leg og læring så har jeg tidligere udgivet indlæg med matematik for begyndere , højtlæsning og lærende underholdning på køreturen.