Kanelsnegle

Kanelsnegle

4. marts 2018 0 Af superprinsessen

Vi har endnu engang været i køkkenet og eksperimenteret med nye glutenfri opskrifter. Jeg nyder at gå i køkkenet sammen med børnene, det værste er bare oprydningen og rengøringen bagefter. Men når resultatet bliver godt så gør det ikke så meget. I går blev der bagt kanelsnegle.

kanelsnegle

Kanelsnegle

Kanelsnegle har længe stået på listen over ting jeg gerne ville kunne bage i en glutenfri version, men jeg har det altid lidt svært med gærdejen. Vi kombinerede to opskrifter og endte ud med en rigtig lækker portion kanelsnegle.

Ingredienser til dejen (24 stk):
 • 1 dl mælk
 • ½ tsk Husk
 • 50 g gær
 • 300 g mel (Orange Finax)
 • 1 spsk sukker
 • ½ tsk salt
 • 1 tsk kardemomme
 • 100 g margarine
 • 1 æg
Ingredienser til fyldet:
 • 100 g smør/margarine
 • 100 g farin
 • 2 tsk kanel
Fremgangsmåde:
 • Opløs gær og husk  den lune mælk. Rør godt
 • Tilsæt de tørre ingredienser. Rør godt
 • Tilsæt æg og margarine. Rør godt
 • Saml dejen på bordet
 • Lad dejen hæve en times tid
 • Rør margarine, farin og kanel til en blød masse
 • Del dejen i 2 og rul den ene del ud på bordet
 • Smør fyldet på dejen og rul til en roulade
 • Skær 12 stykker
 • Bages ca. 12 min ved 200 grader
 • Gentag med sidste portion af dejen

Du kan vælge at pynte dem med glasur inden servering. Vi valgte at nyde dem som de er. De smagte rigtig godt direkte fra ovnen men var også gode til aften. De opbevares bedst i en lukket pose så de ikke bliver tørre.

Er du interesseret i flere glutenfri opskrifter? Så har jeg samlet dem alle her. Vil du undgå at gå glip af mine opskrifter, så kan du følge min facebook gruppe; det glutenfri køkken. Her deler jeg altid link til mine opskrifter og der ligger også en del mere end der gør her på bloggen.