Black Magic – endnu en chokoladekage

Black Magic – endnu en chokoladekage

7. marts 2018 11 Af superprinsessen

Min Mor fyldte 60 år i mandags og jeg overraskede med en kage til aftens kaffen. Det var første forsøg med black magic og den smagte rigtig lækkert også selvom jeg ændrede lidt i opskriften for en glutenfri version.

Black Magic

Ikke nok med at jeg gik igang med en black magic kage, jeg skulle også lige med på bølgen af de smukke talkager. Så min mor blev overrasket med dette flotte 60-tal. Behøver vel ikke fortælle at hun blev meget glad.

Hvis du også har lyst til at forkæle dine gæster med en lækker kage så passer portionen til en bradepande (20×30 cm) eller en springform. Jeg fik de 2 tal ud af en portion, de var ca. 30 cm høje.

Ingredienser:
  • 4½ dl mel (Schär Mix C)
  • 5 dl sukker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsukker
  • 2 æg
  • 2½ dl færdiglavet kaffe
  • 2½ dl mælk
  • 1,25 dl olie
Fremgangsmåde:
  • Bland de tørre ingredienser
  • Tilsæt resten. Pisk dejen godt.
  • Bages ca. 40 minutter ved 175 grader
  • Lad kagen køle af inden den pyntes med chokolademouse
Chokolademousse:
  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl sukker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
  • Hæld fløden i en skål
  • Tilsæt sukker, kakao og vanilje
  • Pisk det til en kraftig mousse

Denne kage kan med fordel laves 1-2 dage før servering. Opbevares på køl og serveres kold. Jeg valgte at pynte med jordbær, blåbær og chokolade.

Den runde kage fik vi slet ikke taget hul på så den forkælede min mor hendes kollegaer med i går og den faldt i rigtig god jord.

Jeg har gjort det muligt at følge bloggen på blogloving – på den måde undgår du at gå glip af lækre glutenfri opskrifter, diy, anbefalinger og historier fra mit liv som mor til 4 skønne unger.