Bagedyst og påskekage

Min 9-årige datter elsker at bage, og hun er helt vild med at fremstille smukke kager. Så da der igen i år blev arrangeret bagedyst til årets skolefest skulle hun selvfølgelig deltage. Men i år blev lidt mere rodet end først planlagt, for alt der kunne gå galt gik galt …..

Sidste år til skolefesten var første år der var arrangeret bagedyst. Der deltog Laura med denne flotte påskekage.

Dengang skrev vi også lidt omkring kagerne som den er lavet af her på bloggen, så hvis I også vil bage en rigtig påskekage så kan I finde opskrifter her.

I år ville vi finde på noget nyt. Så vi gik på pinterest, her vrimler det med inspiration. Ideen var et skoletema, der var let at gå til. Vi fandt frem til en rubiks terning og tænkte at det måtte være let at gå til. Bagedysten skulle være i går aftes, så onsdag aften efter aftensmaden bagte Laura en lækker svampet chokoladekage. Den fik lov til at køle af imens jeg først var i Tyskland efter fondant og derefter skulle det farves. Desværre virkede frugtfarven ikke sammen med fondant så manden måtte også lige en tur til Tyskland! Vi fik kagen skåret op i tre passende stykker og pakkede dem ind i sort fondant. Vi fik stablet de tre lag så det lignede at der var drejet på terningen, men det lykkedes ikke rigtig. Kagen begyndte at falde sammen og da kl. var over 21 blev vi enige om at opgive projektet.

Hvad gør den kloge kone nu?

Datteren havde jo glædet sig til bagedysten og det var jo også synd hvis hun ikke kunne bidrage. Så puttet under dynen gik vi igen på pinterest og hun fandt et billede hun havde gemt af en lille kanin i fondant. Det skabte ideen til en ny kage og glad var hun.

Nu er det bare sådan at jeg havde et rimelig stramt program i går så jeg ville ikke kunne hjælpe med en kage. Gode råd var dyre indtil manden tilbød at stå op kl. 4 og bage en ny chokoladekage inden han skulle møde på arbejde kl. 6. Han blev vores redning. Jeg kørte på arbejde kl. 7:15 og overlod resten til datteren … et efter-skole-projekt!

Bagedyst

Hun kom hjem fra skole kl. 15 og skulle være til skolefest kl. 17. Jeg skulle fra arbejde og videre på kursus, så jeg ville først komme til festen senere. Jeg sad lidt nervøs på hendes vejne, men det behøvede jeg slet ikke. Omkring kl. 16 bippede der tre billeder ind på min mobil – af hendes meget flotte bidrag til bagedysten.

Hun valgte at pynte kagen med glasur rørt med grøn frugtfarve og kokos. Så byggede hun en rede og en lille påskehare i fondant og pyntede med sukkeræg.

Jeg mødte ind på skolen til et fint lille udvalg af kager, desværre for sent til at høre kåringen af vinderen. Men pyt min datter vandt ikke – det gjorde en lille dreng, der i hvert fald ikke selv har bagt eller pyntet sin kage (den med jordbær). Men for mig er min datter vinderen – hun afleverede den fineste kage trods masser af modgang undervejs.

Jeg nåede af tage dette billede inden kagen blev spist!

bagedyst

Følg bloggen på Bloglovin´

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *