Ferie i Danmark – Grenå

Ferie i Danmark? De fleste vælger at rejse til fjerne himmelstrøg, hvilket også er dejligt, men jeg nyder også at holde ferie i vores eget lille land og dermed lære mine børn en masse omkring Danmark. Vi er netop kommet hjem efter en dejlig uge i sommerhus i Grenå og jeg tænkte jeg ville dele et par seværdigheder med jer.

ferie i Danmark

Ferie i Danmark

Vi har efterhånden kørt Danmark rundt med campingvognen i 10 år. Mine børn har derfor en stor viden om Danmark, naturen og historien. Her i påsken vurderede vi dog at det ville blive for koldt i campingvognen, så vi lejede et fint sommerhus i Grenå. huset var et traditionelt sommerhus, ikke noget luksus, men bare med det mest nødvendige.

I løbet af ugen har vi besøgt flere seværdigheder som jeg synes skal have en anbefaling med på vejen.

Kattegat Centeret

Vi besøgte Kattegat Centeret en lørdag, hvilket er en perfekt dag at besøge diverse seværdigheder på, da det ofte er rejsedag for rigtig mange turister (de fleste sommerhuse udlejes fra lørdag til lørdag – vores var fra fredag til fredag) Der var ikke ret mange mennesker, hvilket gav os rig mulighed for at studere alle akvarier. Det var en rigtig god oplevelse. Ved hvert akvarium kan man læse om de forskellige fisk/dyr og dermed blive meget klogere. Selvfølgelig var det hajerne i det store akvarium, der fik mest opmærksomhed, men også den udendørs fodring af de tre sæler faldt, trods kulde, i børnenes smag. Dyrepasserne var rigtig gode til at forklare og gav sig tid til at svare på spørgsmål bagefter. På et tidspunkt spotter min 6-årige en dyrepasser, der fodrer i det ene akvarium (ikke nogen officiel fodring) Hun går hen og spørger ham, hvad det er han fodrer med og derefter spørger hun om han godt kan tage den søstjerne, der sidder på væggen op i hånden. Han fanger den og lader hende røre den helt forsigtigt.

Gl. Estrup

Den meget flotte herregår har vi besøgt en del gange efterhånden, men i takt med at børnene bliver ældre jo flere ting lærer de ved besøget. Danmarks historie er altid spændende. Denne kom vi dog uden for sæson, hvilket vil sige at kun selve slottet var åben.

Men som altid var det en fantastisk oplevelse at gå rundt i de gamle stuer. Alt er indrettet som i gamle dage og så var der fantastisk flot pyntet med friske forårsblomster rundt på hele slottet. Dog vil jeg anbefale at besøge Gl. Estrup i deres højsæson, hvor også resten af museet har åbent. Mine børn var lidt skuffede over at vi ikke fik kigget på gamle traktorer.

Randers Regnskov

En fantastisk oplevelse og virkelig en anbefaling værd. Jeg har ikke været i Randers Regnskov siden jeg selv var barn. Det var en kæmpe oplevelse og børnene sugede til sig. Vi kom utrolig tæt på dyrene. Informations niveauet er, lige som i Kattegat Centeret, utrolig højt. Der er masser af skilte, med info omkring dyrene. Den 6-årige har arbejdet med afrikanske dyr i natur & teknik og derfor var det et kæmpe øjeblik da de flyvende hunde fløj rundt om ørene på os.

Men også de flotte jaguarer fik masser af opmærksomhed.

Husets yngste var meget betaget af de mange smukke sommerfugle.

Stranden

Sommerhuset lå i gå afstand fra stranden. Vejret har været koldt og blæsende, men alligevel blev det til et par strandture. Vi samlede muslinger og sten. Jeg benytter mig af enhver mulighed for at lære børnene omkring den danske natur, og denne gang lærte vi lidt om muslinger.

Byture

Vi nåede også et smut til Ebeltoft, en super hyggelig by med utrolig mange flotte gamle huse. Grenå blev også besøgt, men her var det meget tydeligt at det var uden for sæson, længe siden jeg har oplevet så død en gågade. Der plejer at være masser af liv når vi kommer om sommeren.

I går da ferien i sommerhuset sluttede skinnede solen fra en skyfri himmel, så vi måtte lige en tur på stranden og mærke solens varme stråler. Og så er ferie i Danmark bare dejligere i solskin ….

One thought on “Ferie i Danmark – Grenå

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *