Pavlova – en skøn sommerkage

Pavlova – en skøn sommerkage

21. maj 2018 1 Af superprinsessen

Jeg har været i køkkenet og afprøve en ny opskrift fundet på nettet. Jeg har længe kigget efter de lækre pavlova, der bliver delt rundt på nettet og tænkte det ville være den perfekte sommerkage til datterens 10 års fødselsdag til juni.

Min første pavlova

Pavlova består af marengsbunde, i dette tilfælde 3 styk, flødeskum og friske bær. Det er første gang jeg har lavet en pavlova men absolut ikke sidste gang. En skøn sommer kage.

Marengsbundene er lavet af:

 • 7 æggehvider
 • 400 g sukker

Fremgangsmåde:

 • Pisk hviderne stive
 • Tilsæt sukker lidt af gangen

Jeg tegnede cirkler på et stykke bagepapir så bundene fik samme størrelse. De er bagt ved 100 grader varmluft i ca. 60 minutter. Men prøv dig frem, det er meget afhængig hvilken ovn du bruger.

Til cremen imellem bundene har jeg brugt:

 • 7 dl fløde
 • 2 dl cremefraiche
 • vaniljesukker

Fremgangsmåde:

 • Pisk fløden til flødeskum
 • Vend cremefraichen i
 • Tilsæt vaniljesukker efter smag
 • Smør cremen på bundene og pynt med friske bær

pavlova

Jeg brugte blåbær og jordbær. Næste gang, tænker det bliver til datterens fødselsdag, vil jeg også have hindbær i kagen. Måske jeg øver en gang mere inden jeg er nemlig ikke helt tilfreds med bundenes udseende – men øvelse gør mester!

Tjek mine andre opskrifter her på bloggen – her er alt fra salater til syndige kager og glutenfri fristelser.

Følg SuperPrinsessen