Rabarbersaft – lækker her i varmen

Rabarbersaft – lækker her i varmen

1. juni 2018 3 Af superprinsessen

Jeg har høstet de første rabarber i haven og lavet en portion rabarbersaft. Det er første gang jeg har brugt mine rabarber til saft, men absolut ikke sidste gang. Egentlig fik jeg ideen da jeg en aften sad og søgte efter nye ideer til den hjemmelavede is.

rabarbersaft

Sommer er lig med masser af sol, varme, lækker frugt og skønne sager der kan høstes i naturen. Vi har rabarber stående flere steder i haven og jeg plejer at bruge dem til forskellige former for rabarberkage. I år ville jeg prøve noget nyt. Så jeg har lavet rabarbersaft.

I første omgang har vi brugt rabarbersaften som almindelig saftevand, det vil sige, serveret den kold fortyndet med vand. Blandingsforholdet er ca halv halv. Men det kommer an på hvor stærk en saft du vil have og tænker også at der er forskel på smagen af rabarberne. Så her må I hellere selv prøve jer frem.

Til 1 liter rabarbersaft har jeg brugt:

 • 300 g rabarber
 • 1 ½ dl rørsukker
 • ½ l vand
 • 2-3 stjerneanis
 • Lidt vaniljesukker

Fremgangsmåde:

 • Vask rabarberne godt og skær dem i mindre stykker.
 • Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog.
 • Lad det små simre 10-15 minutter.
 • Hæld derefter saften igennem en sigte.
 • Lad det stå og dryppe imens det køler af.
 • Hæld saften på flaske.
 • Opbevares på køl.
Første rabarbersaft test

Første glas rabarbersaft jeg serverede for børnene blev der kun nippet til. De skulle lige godkende smagen. De to ældste er endnu ikke helt overbevist, men de to små synes det smager vildt godt. Jeg synes det har en dejlig frisk smag og synes det smager skønt iskoldt.

Næste projekt bliver at lave rabarber is med vores rabarbersaft. Det glæder jeg mig til at afprøve. Og så skal der også laves en portion hyldeblomstsaft nu hvor hylden blomstrer.

Følg SuperPrinsessen