Hyldeblomstsaft

Hylden blomstrer og det betyder at det er nu du skal ud og plukke blomster, hvis du har planer om at lave hyldeblomstsaft. Vi har plukket blomster og lavet saft. Jeg har igen i år forsøgt mig med en diabetes venlig opskrift.

Hyldeblomstsaft er smagen af sommer. Både jeg og børnene er vilde med smagen. Jeg synes det er rigtig hyggeligt at lave det selv også selvom der måske går lidt for meget husmor i den, men hvad gør det så længe vi hygger os!

Vi har en hyld stående i baghaven så på den måde ved jeg at den hverken er sprøjtet eller har stået i nærheden af alt for meget trafik. Min hyld blev egentlig klippet ned for et par år siden men den var heldigvis ikke så let at slå ud og har vokset sig stor og flot i baghaven. Det er et ret vildt træ eller måske en ren stor busk, men pyt når nu den står der og dufter så dejligt.

Opskrift på min hyldeblomstsaft:

Ingredienser:

 • 40 blomstrende hyldeblomstskærme
 • 2 økologiske citroner (ubehandlede)
 • 1 dl flydende sødemiddel (svarer til knap 1 kg sukker)
 • 40 g Citronsyre (2 breve)
 • 1 1/2 l kogende vand

Fremgangsmåde:

 • Vask citroner og blomster.
 • Skær citronerne i tynde skiver og læg dem i en skål sammen med blomsterne.
 • Hæld citronsyre og sødemiddel i skålen.
 • Tilsæt kogende vand og rør til citronsyre er opløst.
 • Dæk skålen til og lad det trække 4-6 dage i køleskabet.
 • Hældes på flasker og opbevares på køl

hyldeblomstsaft

Så du min opskrift på rabarbersaft? Modsat hyldeblomstsaften kan den jo laves løbende over hele sommeren og jeg lover jer den smager dejlig frisk.

Følg SuperPrinsessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *