10 ting du skal huske til bilturen

Sommerferien står for døren og rigtig mange sætter sig i bilen og kører mange kilometer mod nye oplevelser. Men hvad er det smart at huske til bilturen? Jeg har lavet en lille liste ud fra egne erfaringer med fire børn på bagsædet.

Hvad gør vi for at gøre bilturen bare lidt sjovere?

Vi kører rigtig mange kilometer i løbet af året og jeg har derfor samlet en del erfaring igennem årene.

10 ting du skal huske til bilturen
  1.  Mad og drikke. Uden mad og drikke dur helten ikke, siger et gammelt ordsprog. Jeg tænker, sørger du for mad og drikke så bliver du dagens helt. Jeg medbringer altid drikkedunke, små juice, kiks, frugtstænger og gerne lidt rigtig mad i form af rugbrød, pølsehorn eller pastasalat.
  2.  Puder og tæpper. Det er altid rart at kunne putte lidt under en længere køretur. Tæpperne kan også bruges til at bygge hule på bagsædet eller til at nyde frokosten på, når der holdes pause.
  3. Vådservietter. Kan ikke undvære vådservietter i bilen. De er den perfekte løsning til fedtede fingre på køreturen eller hvis der holdes tissepause et sted, hvor der ikke er mulighed for at vaske hænder.
  4. Spil. Vi har altid et par spil med til bilturen. Der findes utrolig mange rejsevenlige udgaver. Og det er også muligt at finde printvenlige udgaver til bilturen på nettet. Jeg har delt et par stykker her.
  5. Lege. Vi kan efterhånden rigtig mange lege, der passer perfekt til bilturen. Jeg har tidligere delt vores favoritter i dette indlæg.
  6. Køkkenrulle og plastikposer. Praktiske ting til bilturen, men ofte meget nødvendige.
  7. Tegnesager. Vores børn elsker at sidde og tegne imens vi kører bil. De har hver et clipboard som tegneunderlag, hvilket fungerer super godt. Jeg sørger for fyldte penalhuse inden afgang.
  8. Bøger. Jeg pakker altid et par bøger i handskerummet. Så kan de hives frem når bilturen bliver lidt kedelig. De sidste år har det været pixibøger, da de fylder mindre. De store læser gerne højt for de små, hvilket både træner højtlæsning og underholder de yngste.
  9. Teknik. De to store har hver en mobil med på bilturen. Derfor er der også pakket bil oplader samt en lille højtaler til bilturen. Ind imellem medbringer de små vores ipad til at spille på.
  10. Overraskelser. Det vigtigste punkt er overraskelser. Jeg sørger altid for at medbringe noget der kan overraske på bilturen. I kender det sikkert, det tidspunkt, hvor alle børnene bliver utålmodige og ikke gider mere, men hvor det ikke er muligt at holde pause. Jeg medbringer f.eks. små slikposer, små stykker legetøj eller nyt til penalhuset, malebøger og tegneserier.
Mandens liste

Min mands liste til bilturen ville nok se lidt anderledes ud. Han sørger nemlig for alt til bilen så som refleksveste, reservehjul, værktøj og startkabler.

Andre gode ideer til bilturen

Ud over de 10 punkter så vil jeg anbefale at I kører i så god tid at der er plads til pauser. Brug pauserne på at strække benene; gå en tur eller sæt igang med en lille fangeleg. Måske er der en legeplads, der lige skal afprøves? Ud over det så elsker vi også at høre musik, men for at vi alle får hørt noget vi godt kan lide (der er stor forskel på en på 3 og en på 14 år) leger vi ønskekoncert. Det vil sige yngste barnet vælger først og så skiftes vi op til far – og starter forfra igen. Det fungerer rigtig godt og er god underholdning på bilturen.

Følg SuperPrinsessen

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *