Skolestart – 10 ting du skal have tjek på

Skolestart nærmer sig. Sommerferien lakker mod enden og første skoledag nærmer sig. Det er altid en stor dag uanset om man starter i 0., 3. eller 8. klasse. Jeg deler her min liste over ting du skal have styr på inden første skoledag.

Skolestart

Skolestart – 10 ting du skal have tjek på inden første skoledag.
  1. Skoletasken. En god skoletaske er et must. Den skal passe til barnets størrelse, sidde godt på ryggen og kunne indeholde de ting barnet skal have med frem og tilbage.
  2. Penalhuset. Der skal måske fyldes op inden skolestart. Mine børn har blyanter, viskelæder, blyantspidser, lineal, saks og farveblyanter i deres penalhuse.
  3. Sportstasken og idrætstøjet. En god rummelig sportstaske med plads til idrætstøj og håndklæde.
  4. Madkassen. En lang skoledag kræver en god madpakke, så køb endelig ikke madkassen for lille.
  5. Skolemælk eller drikkedunk. Har du bestilt skolemælk eller skal dit barn have drikkedunk med?
  6. Cykel eller buskort. Skal dit barn cykle i skole kræver cyklen måske lige et tjek inden skolestart. Hvis dit barn skal med skolebus skal der lige tjekkes op på buskortet.
  7. Skiftetøjet. Måske knap så vigtigt hos de ældre børn, men hos de yngre børn i indskolingen er skiftetøj et must i garderoben. Pak gerne tørre strømper, underbukser og et par bukser i bunden af barnets skoletaske, så er det altid lige ved hånden hvis uheldet skulle være ude.
  8. Skoleskema. Har du tjek på hvilke dage dine børn skal have idræt, medbringe biblioteksbøger eller hvornår de får fri de forskellige dage? Et skoleskema på køleskabet er en god løsning hos den travle familie.
  9. Udetøj. Okay, måske knap så vigtigt lige nu, men inden vi ser os om banker efteråret på døren og der vil blive behov for regntøj, gummistøvler, trøje osv i garderoben. De fleste skoler holder frikvarter udendørs og der er ikke noget værre end at sidde gennemblødt til timen efter et frikvarter med regnvejr fordi man ikke har styr på overtøjet.
  10. Tøjet. Kræver skolestart et nyt sæt tøj? Ikke altid. Men ofte har mine børn fået nyt tøj i løbet af ferien og så vælger de, hvad de vil have på første skoledag.
Husk navn

Lige en lille sidste ting fra pædagogen til forældrene; vil I ikke nok huske at sætte navn i Jeres børn ting? Det gør det bare så meget nemmere for os at hjælpe jeres børn med at holde styr på deres ting – og på den måde undgår vi små sure forældre, der kommer til en garderobe med kun en sko, ingen jakke osv.

Følg SuperPrinsessen

Related Posts

2 thoughts on “Skolestart – 10 ting du skal have tjek på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *