Vokallyde – træn dem med edderkoppespillet

Vokallyde er en vigtig del når vi snakker læsetræning. Jeg har sammen med min 6 årige datter fundet et nyt “træningsspil” til samlingen. Denne gang har vi testet spillet “Edderkoppespil” og det med stor succes.

vokallyde

//sponsoreret – spillet er en gave – ord og meninger er mine//

Vokallyde

Hvad er vokallyde er der sikkert nogen der tænker. Vokallyde er de lyde vores vokaler kan sige når de enten står alene eller sættes sammen med forskellige konsonanter. Nogle vokaler har kun en lyd andre har flere alt efter tryk og længde. F.eks. kan bogstavet a udtales på flere møder alt efter om du siger; and, abe eller aften. Og sådan er det med de fleste vokaler.

Vokalerne danner de ord vi siger. Derfor er det vigtig at have styr på alle vokallyde. Spillet “Edderkoppespil” har intet med edderkopper at gøre, men træner alle vokallyde.

Jeg har spillet spillet med min 6-årige datter. Hun er lige startet i første klasse og er godt igang med at knække læsekoden. Jeg har spurgt hende om hendes mening om spillet og hun svarer “Det er vildt godt” Jeg spurgte ind til hvorfor hun synes det er vildt godt og svarer lød “Fordi jeg elsker at lære nye ting”

Spillet er utrolig enkelt. Der er en spilleplade som forestiller et spindelvæv. På den står alle vokalerne. så er der en bunke kort med små “ord” hvor der mangler en vokal. Nu er det så op til den enkelte at finde ud af hvilken vokal der kan bruges så der dannes et ord.

Under spillet trænes både vokallyde samt det at sætte de enkelte bogstavslyde sammen. Et virkelig godt spil til de yngste skolebørn. Det passer perfekt til min 6-årige og der hvor hun er rent fagligt pt. Det passer også godt til de ting de arbejder med i skolen.

Edderkoppespillet kan købes hos Legeakademiet.dk min favorit butik når der skal bestilles nyt lærende legetøj. Spillet kommer i en praktisk lille taske. Det fylder intet og er perfekt at have med på tur.

Er I lige som os vilde med at spille så anbefaler jeg jer at smutte ind forbi vores tidligere spilanmeldelser. Her er alt fra leg til læring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *