Strømpebukser til dukken – en let DIY

Jeg har syet strømpebukser til pigernes dukker, hvilket er det helt store hit. Småtøserne her hjemme leger en del med deres dukker og selvfølgelig skal der lidt nyt tøj til ind imellem. Vi er netop gået igang med lidt til vintergarderoben.

strømpebukser

Strømpebukser til dukken er et hurtigt lille gør-det-selv projekt. Når du først har prøvet teknikken et par gange kan du sy et par incl. klip på under 5 minutter. De er nemlig syet af strømper. Helt almindelige strømper. Det er derfor let at vælge et par strømper i dagligvarebutikken som Mor lige kan trylle om til nye strømpebukser til dukken. Du kan også vælge at sy strømpebukserne af brugte strømper. Jeg har lavet en lille hurtig DIY til Jer.

Strømpebukser – DIY

Du skal bruge et par strømper. Jeg har brugt str. 27-30 til Johannes lille dukke (han måler 36 cm) men snupper dem et nummer større til Carolines dukke på 40 cm. Johanne fandt dette fine par i Rema 1000 i dag og de skulle med hjem så Kasper kunne få nye strømpebukser.

Start med at klippe hælen væk på begge strømper. Jo mere du klipper væk, jo smallere ben. Så pas på med at tage for meget. Smalle ben kan være svært for de små når de skal hjælpe dukken i de nye strømpebukser.

Derefter klipper du begge strømper op. Klip præcis i folden, så strømpen kan foldes ud som på billedet.

Nu skal du igang med symaskinen. Sy de to strømper sammen ret mod ret. Jeg syer med en tæt zigzag eller overlocksøm.

Fold rundt og sy fra tå til tå.

Nu er dine strømpebukser færdige. Vend dem rundt og tjek om de passer dukken.

Følg SuperPrinsessen på Pinterest

One thought on “Strømpebukser til dukken – en let DIY

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *