Efterårsaktiviteter – min top 10

Efterårsaktiviteter – min top 10

29. august 2018 1 Af superprinsessen

Efteråret nærmer sig og i den forbindelse har jeg lavet en top 10 med efterårsaktiviteter for hele familien. Jeg har samlet tips og ideer til, hvad vi plejer at lave i efteråret. Efteråret er nemlig ikke kun regn og blæst, det er også en årstid med plads til både udeliv og indendørs hygge. Lad dig inspirere af min lille liste.

efterårsaktiviteter

Efterårsaktiviteter
  1. Pluk æbler. Det er altid hyggeligt at samle æbler ind og bruge dem på kage, marmelade og grød. Smid gerne nogle poser i fryseren, så du har til hele vinteren.
  2. Spil et spil. Der er ikke noget så hyggeligt som at samle hele familien omkring et spil. Der findes utrolig mange rigtig gode familie spil. Jeg har tidligere anmeldt et par af vores favoritter.
  3. Gå en tur. På med tøjet og ud i naturen. Den friske luft gør godt og skulle du finde en stor bunke blade så hop op i den sammen med børnene. På turen kan I fint samle små ting til julens dekorationer eller kigge efter dyrespor. Kunne også være en tur til stranden for at mærke vinden i håret og smide sten i vanden.
  4. Tænd bål i haven. Det er hyggeligt at sidde ved bålet, og særligt hvis man laver lidt lækkert bålmad. Har I prøvet pandebrød? Eller måske en suppe?
  5. Lav græskarhoveder til haven. Efteråret kan gøres lidt lysere ved at pynte lidt op i haven. Brug pyntegræskar og små lygter til projektet.
  6. Besøg en majs labyrint. Kan godt være det kun er i denne del af landet man laver labyrinter i majsmarkerne, men lov mig at du besøger en, hvis du får muligheden. Det er rigtig sjovt at gå rundt imellem de høje majsplanter i håbet om at finde udgangen igen.
  7. Lav suppe. Det er ikke noget mere efterårsagtig end suppe. Det skulle da lige være varm kakao. Jeg prøver hver år at afprøve en ny suppe-opskrift, måske jeg en dag finder en hele familien elsker. Suppe er sjovt at lave sammen, da der som regel er rigtig mange ting, der skal vaskes og snittes.
  8. Læs en bog. Hvad med at finde en højtlæsningsbog, der passer til alle børnene? Der findes utrolig mange gode historier, både nye og gamle. Her hjemme er det bl.a. Astrid Lindgren, der læses højt. I år har jeg planer om at jeg også skal læse andet end børnebøger. Har lige læst Pelle Hvenegaards rørende bog “Kære Zoe Ukhona” skrevet til hans adoptivdatter. Den kan varmt anbefales.
  9. Vær kreativ. Jeg elsker at finde de kreative sysler frem, både selv men også sammen med børnene. Her elsker både små og store f.eks. at lave perleplader. Når der er tid til det elsker jeg at finde symaskinen frem og sy nyt til pigerne eller deres dukker.
  10. Leg med kastanjer. At samle kastanjer er et must når vi snakker efterårsaktiviteter. Ind imellem bygger vi fine dyr, men vi vil allerhelst lave edderkopper. De pynter så flot i vinduet.

Indeholder affiliatelink