Nissen flytter ind – julen 2018 #1

Nissen flytter ind – julen 2018 #1

13. september 2018 2 Af superprinsessen

Nissen flytter ind eller det gør han jo ikke endnu, men jeg er gået igang med at forberede hans ankomst. Hver år lige omkring 1. søndag i advent flytter nissen nemlig ind hjemme hos os. Og det kræver altså nogle forberedelser og i år har jeg planer om et helt særligt projekt.

Nissen flytter ind

Vores nisse er en ungnisse. Pjok hedder han. Han studerer på drilleskolen og sidste jul blev han gift med sin nissekæreste og havde en fantastisk fest hjemme i vores stue. Børnene modtager dagligt et brev fra nissen, hvor han fortæller om hvad han render og laver. Han mister jævnligt sin lille hue som børnene så finder de mærkeligste steder og han både driller, tryller og spiser af deres slik.

Vores nisse bor under trappen, hvor der sidder en lille dør på væggen. Ungerne elsker alle de små historier der følger med og de to sidste år har jeg købt lidt nyt til nissen så der f.eks. står en lille kælk, så ligger der en lille bog osv. Det synes de er rigtig sjovt.

Nissehuset

I år har jeg planer om at indrette mit gamle dukkehus til et rigtig julehus og derfor er jeg allerede begyndt at tænke på julen og nissen der skal flytte ind. Der er nemlig sådan at hvis man vil nå og bestille små ting hjem til nissen skal man helst være ude i god tid.

Jeg har bestilt lidt forskelligt på ebay.com, hvor udvalget til dukkehuset i str 1:12 er rigtig stort og priserne er så vi alle kan være med. Har I lyst til at se lidt af det jeg har bestilt?

Jeg har bestilt en lyskæde. Den er efter beskrivelsen en meter lang. Tænker den vil være fin rundt langs taget på huset.

nissen flytter ind

Så har jeg også bestilt en kalkun. Altså ikke sådan en rigtig en med fjer og det hele, men sådan en der er lige til at spise. Vi får altid kalkun til jul og derfor synes jeg den er lidt sjov i str 1:12.

Ud over disse juleting har jeg klikket lidt møbler hjem til dukkehuset. Jeg har bl.a. bestilt et lille gulvtæppe, en kost, en reol og en brændekurv. Og så et fint lille kaffestel. Selv ikke engang nisser kan leve uden et fint kaffestel.

Jeg glæder mig rigtig meget til at modtage de forskellige ting så jeg kan gå igang med at indrette dukkehuset. Det er et gammelt Lyngby dukkehus og jeg er sikker på at det bliver super fint som nissebo.

Hvis I nu sidder og kommer i julehumør, så skrev jeg sidste år en låge i Momsters julekalender, hvor jeg fortalte om vores juletraditioner. Indlægget kan læses her.

Indeholder affiliatelink