Nederdel – en let diy

En nederdel stod højt på ønskesedlen da datteren fandt det fine blomstrede stof i skabet og så måtte jeg jo lige igang. Tænkte at jeg ville dele min yderst lette fremgangsmåde med jer andre. Det er ikke en ny opfindelse men blot en let billedguide til en super sød og enkel nederdel.

Nederdele er det helt store hit hos min 6-årige datter. Jeg tænker tit at det ikke er særlig praktisk at have på i skole når hun altid er i fuld gang udendørs i frikvarteret, men det har vi løst ved at der altid ligger tørre strømpebukser i skoletasken.

Jeg elsker at sy og er derfor let at overtale når pigerne finder på nye ideer.

Nederdel – min lette diy

Når jeg syer nederdel til mine piger starter jeg med at måle dem om livet. Prinsessen her måler knap 55 cm. Derefter måler jeg den ønskede længde. Her passer det med ca. 30 cm.

Jeg klipper stoffet. Jeg tager dobbelt livvidde og ligger 10 cm til i længden. Jeg klipper derfor 110 cm i bredden x 40 cm i længden.

Jeg starter med at sy sammen til et rør. Derefter zigzagger jeg alle kanter.

Nu er du klar til at folde rundt i livet. Jeg folder 6 cm ned. Men ønsker du en højere kant så kan du altid ligge lidt mere til inden du klipper.

Jeg syer første rundt 3 cm nede hele vejen rundt. Det stykke kommer til at stritte lidt øverst på nederdelen.

Anden omgang syes så det passer med en elastik. Jeg bruger elestik på 2½-3  cm bredde når jeg syer til de små. Husk at lade et stykke stå åben til at trække elastikken igennem.

Du mangler du kun at lægge den op. Jeg folder 2 cm op forneden.

nederdel
nederdel

God fornøjelse med projektet og skulle der være spørgsmål så skriv endelig.

Følg SuperPrinsessen på Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *