Vi tester & anmelder

Højtlæsning – et sikkert hit

Højtlæsning er et hit her i huset. Jeg elsker at læse og det har ganske naturligt smittet af på børnene. De store læser selv. jeg selv hende, der lige er fyldt 7 år, læser. Men højtlæsning er stadig et hit. Men hvorfor er højtlæsning så populært?

Højtlæsning

Vi læser en del og elsker at gå igang med nye historier, men vi har også bøger vi har læst efterhånden rigtig mange gange. Vi har børnebøger nok til at åbne et mindre bibliotek og der er alt fra læs let bøger til eventyr, billedbøger og kapitelbøger. En rigtig god blanding af nye bøger og bøger fra min barndom. Gamle historier og nye.

Jeg tror børnene elsker højtlæsning fordi det er noget vi er sammen om. Noget vi hygger os med. Der er ro og nærvær når vi læser højt. Det er ofte mig, der læser højt, men den ældste af pigerne elsker også at læse højt for de to små.

Højtlæsning med Storytel

De sidste uger har jeg testet Storytel i samarbejde med Momster. Hvad er Storytel? Ganske kort så overtager Storytel rollen som oplæser og læser bøger højt for dig. Storytel overtager altså min rolle og fratager mig nærværet med mine børn. Men så slemt er det altså ikke for vi har nemlig fundet et sted, hvor Storytel er en super og hyggelig løsning – når vi kører bil. Jeg er nemlig ikke i stand til at læse højt når vi kører bil og i stedet for altid at høre musik er det hyggeligt at høre en historie.

højtlæsning

Vi kørte f.eks. til øjenlæge sidste dag. En tur på små 3 kvarter. På vejen nåede vi både at høre Onkel Rejes røverhistorier og et par H.C. Andersen eventyr.

Storytel kommer ikke til at afløse min hyggestund med børnene, men app´en kan fint bruges som et supplement til den daglige højtlæsning. Alle, med skolebørn, ved jo at den daglige læsning er vigtig for læseudviklingen.

Storytel indeholder utrolig mange bøger og der er noget for enhver smag. Jeg har også selv hørt et par historier, men for mig kræver det øvelse at lytte imens jeg arbejder med andre projekter. Men jeg ser muligheder.

Har du lyst til at prøve Storytel gratis i 30 dage? Så brug blot dette link – så har du underholdning i julen!

Vi læser fortsat højt

Trods vores nye bekendskab med Storytel kommer denne smarte app ikke til at afløse højtlæsningen her i huset. App´en er rigtig smart til f.eks. bilture men her hjemme vil jeg stadig prioritere den gode gamle højtlæsning, hvor vi læser sammen. Når vi sidder sammen med bogen i sofaen indbyder det til nærvær og en snak efterfølgende omkring historien og det vi har læst. Det vil jeg ikke bytte med en smart løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *