Fuglefoder – husk havens fugle

Det er vigtigt at huske havens små fugle hele året rundt men særligt her om vinteren har de brug for let adgang til fuglefoder. Jeg har sammen med børnene været i køkkenet og fremstillet fuglefoder. Så nu er der serveret.

Vi elsker at sidde i stuen og kigge ud på havens fugle. Vi har en del forskellige i haven som kommer og besøger os. Vi fodret et par steder og håber at det vil tiltrække flere fugle. Sidste dag blev vi enige om lave lidt fuglefoder. Vi snakkede om at det ville være godt med lidt fedt til fuglene her i frosten. Det er egentlig utrolig let at lave en gang fuglefoder. Jeg købte en færdig frøblanding og en pakke svinefedt.

Vi var fordi genbrugsbutikken efter krus. Vi havde nemlig ikke lige krus i skabet, der kunne bruges. Men 4 krus for 20,- er jo også en billig løsning og så kan de jo genbruges når fuglene har spist op.

Vi startede med at smelte svinefedtet i en gryde. Derefter rørte vi frøene i. Vi brugte 700 gram frøblanding til 500 g svinefedt. Det var nok til 4 krus + et par små stykker lavet i en silikoneform.

Så er det bare med at fylde krus op. Vi satte en pind i hver krus så fuglene kan sidde der og spise. Vi lod krusene stå koldt til næste dag og så var de klar til at komme op og hænge i havens træer.

Fuglefoder krus som gave

Velbekom til alle havens fugle og god fornøjelse til jer, der vil hygge lidt med børnene om et lille fuglefoder projekt.

Et fuglefoder krus kan også fint bruges som en lille værtindegave her i vintermånederne. Tænker de fleste synes det er hyggeligt med fugle i haven og kruset fylder mindre end f.eks. et foderbræt eller fuglehus.

Du finder flere DIY projekter her på bloggen og ellers er du velkommen til at følge Superprinsessen på Pinterest.

2 thoughts on “Fuglefoder – husk havens fugle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *