Drømmerfanger – fang dine drømme

Drømmerfanger – fang dine drømme

13. februar 2019 1 Af superprinsessen

Drømmefanger stammer fra indianerne. Oprindeligt hænger man drømmefangeren over sin seng. Trådene i midten af drømmefangeren vil så fange de gode drømme, mens de dårlige drømme passerer gennem nettet.

drømmefanger

I forbindelse med min test af kreative materialer fra Flying Tiger Copenhagen i samarbejde med MomsterTest fik børnene og jeg fremtryllet flere søde ideer. Dem har jeg tænkt mig at dele med jer andre i løbet af de næste dage.I dag vil vi vise vores fine drømmefangere. Ideen til drømmefangerne fik vi da vi var i vores lokale Flying Tiger Copenhagen butik for at handle. Der hang nemlig den sødeste drømmefanger i skønne farver. Vi blev enige om at dem kunne vi da selv lave og det kan du også.

Drømmefanger – legenden bag

Den gamle Ojibwe legende om drømmefangere siger, at alle drømme går gennem nettet, der filtrerer de gode drømme gennem strengene, indtil de når os. Mens de onde drømme bliver fanget i nettet og dør ved solopgang. 
Men for Lakota folket af Sioux stammen i Nordamerika virker drømmefangere anderledes. For dem går mareridtene gennem nettet, mens drømmene forbliver fanget i trådene og glider gennem fjerene ned mod den sovende. Læs mere

Du skal bruge perler, rund perleplade, garn, pompom´er og træperler.

Start med at lave perlepladen. Vi laver den to perler bred for bedre holdbarhed. Stryg den – gerne lidt hårdt. Derefter vikler du garnet rundt om ringen. Dan dit eget personlige spindelvæv eller lav et flot mønster. Kun fantasien sætter grænser.

Derefter skal drømmefangeren pyntes med perler og pompom´er. Vi har brugt træperler i matchende farver, men du kan også lave en mere kulørt udgave.

Nu er din drømmefanger færdig og klar til at blive hængt op. Skulle du få lyst til at lave flere drømmefangere har jeg tidligere delt denne smukke udgave i Hama perler. Den kræver lidt tålmodighed, men resultatet er super flot.