Bøger

Snikke snakke bog – snak med dit barn

“Den store snikke snakke bog” er en billedbog for de yngste. Men ikke en billedbog som vi kender dem. Denne bog er nemlig skrevet med det ene formål at få familiens yngste til at snakke. Her er bogen der skubber gang i den sproglige udvikling.

snikke snakke bog


Vi har modtaget bogen i gave fra ciha.dk. De er forældre til tre børn og har brugt deres egne erfaringer til at få udgivet “Den store snikke snakke bog”. De har spurgt om vi vil læse og anmelde bogen og selvfølgelig vil vi det. Jeg har læst den sammen med min 4-årige datter, Johanne. Hun elsker at læse og rammer fint ind i målgruppen.

snikke snakke

“Den store snikke snakke bog” skal lære forældre at sætte ord på følelser, handlinger og oplevelser i hverdagen. Jeg, personligt, snakker utrolig meget (og meget hurtigt) og det har altid været naturligt for mig at snakke med mine børn. Jeg har, fra de blev født, snakket til og med dem om de ting vi laver. Men jeg ved også at det ikke falder alle naturligt ind og derfor er bogen her et utrolig godt redskab til forældre. Måske især til nybagte forældre.

Johanne og storesøster læser sammen

Den store snikke snakke bog

Bogen er bygget op som en billedbog med en enkel fortælling om 2 børn og deres hverdag. Bogen har nogle rigtig gode illustrationer, der indbyder til snak. På den ene side finder du historien, den der kan læses højt og på modsatte side er der forslag til dialog. Her står der spørgsmål som du kan bruge som udgangspunkt til en snak med barnet.

Vi har læst bogen en del gange og hver gang finder vi nye ting at snakke om. Men nogle ting skal også gentages hver gang som f.eks. siden hvor tingene kan tælles.

“Den store snikke snakke bog” styrker barnets sproglige udvikling. Ved at oplæseren sætter ord på hverdagens små gøremål og oplevelser lærer barnet at bruge sproget. Jeg er selv mor til fire og de har alle fire haft problemer med udtalen. Deres ordforråd har altid været godt, hvilket jeg er sikker på skyldes en masse snak i hverdagen samt rigeligt med dialogisk læsning. I starten var det snak på puslebordet; nu skal vi skifte ble, så blev numsen vasket osv. I dag, hvor de er ældre, tager vi hver aften ved aftensmaden en omgang bordet rundt, hvor alle hver især får lov til at fortælle om deres dag. Nogle gange har de meget at fortælle andre gange er det kun små ting. Men alle får mulighed for at sætte ord på dagens oplevelser. Det styrker børnenes sproglige udvikling.

Bogen anbefales fra 1½ til 4 år, men jeg tænker at den sagtens kan fange de lidt ældre børn. Særligt hvis de f.eks. selv skal fortælle historier ud fra de fine illustrationer i bogen. Bogen indeholder også forslag til små lege og øvelser, hvilket er super fint. Jeg spurgte min datter, hvor mange point hun vil give bogen. Vi aftalte at 1 finger var en dårlig bog, 3 fingre hvis den var ok og 5 hvis det var en rigtig god bog.

snikke snakke
Johanne giver “Den store snikke snakke bog” 5 point

Bogen får vores varmeste anbefalinger og er efter min mening en super gaveidé til den første fødselsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *