Opskrifter

Rabarbercrumble – årets første høst

Årets første rabarber høst blev brugt på en lækker rabarbercrumble, der blev serveret lun og med en klat cremefraiche til.

rabarbercrumble

Rabarbercrumble er utrolig let at lave og så smager det fantastisk. Jeg gik i haven i går aftes og høstede rabarber. Vi har bygget et højbed, hvor de står. Jeg har bøvlet lidt med at få dem til at gro ordentligt, så hvis der sidder en rabarber specialist et sted der ude så sig endelig til. Jeg kunne godt bruge et par tricks. Jo flere jeg kan høste jo bedre.

Resten af huset er ikke lige så begejstret for de lækre rabarber som jeg er, men min rabarbercrumble røg da ned – igen i år.

Sådan bager du en lækker rabarbercrumble

Kagen skal laves over to omgange. Til første del skal du bruge:

  • 400-500 g rabarber
  • 2 dl rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Skyl rabarberne og skær dem i stykker på 1½ til 2 cm længde.
  • Bland rabarber, rørsukker og vanilje i en skål.
  • Lad det stå og trække i 30 minutter.

Til crumblen skal du bruge:

  • 1 dl rørsukker
  • 125 g smør
  • 125 g mel (Schär Mix C hvis du vil bage glutenfri)
  • 100 g havregryn (glutenfri ved behov
  • Bland ingredienserne sammen i en skål.
  • Fordel rabarberne i et fad.
  • Fordel crumblen over rabarberne.
  • Bages ca. 30 minutter ved 175 grader.

Jeg serverede den lune rabarbercrumble med en klat cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker. Kagen kan også serveres kold.

Skulle du lige som mig være så heldig at have rabarber i haven så er det også populært at servere et glas hjemmelavet rabarbersaft på en dejlig varm sommerdag. De kommer vel på et tidspunkt? – altså de varme sommerdage! Ellers må vi jo nøjes med smagen af sommer og de skønne lune minder fra sidste år. Jeg lover jer at saften smager af sommer og ville ønske at jeg kunne love jer masser af solskinsdage, hvor den kan nydes kold på terrassen.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *