Børnespil – 5 spil til en hyggestund

Vi har efterhånden en kæmpe samling af børnespil. Men hvilke spil vil børnene selv anbefale, hvis de blev spurgt? Jeg har spurgt min 7-årige datter og hun har fundet en top 5 frem til jer.

Børnespil eller familiespil er det helt store hit her i huset når familien skal samles om en fælles aktivitet. Vi spiller en del forskellige spil, men har også hver især vores favoritter.

Jeg har bedt min 7-årige datter om at finde 5 spil på hylden som hun gerne vil anbefale til jer. Det tog hende ikke mange minutter før hun kom retur med en bunke spil, og jeg blev ikke overrasket da jeg så bunken. Det er en god blanding af nye og gamle spil. Der er lette spil og spil med lidt flere regler. Fælles for hendes spil er at de alle er rigtig gode som familiespil.

Børnespil – Carolines top 5

Lad os tage dem et ad gangen. Så vil jeg kort fortælle om spillet og hvad det gør at Caroline synes det er sjovt. Vi tager dem i tilfældig rækkefølge.

Kalaha. Spillet alle bør kende. Vi spiller det utrolig tit både hjemme og i SFO´en. Det er enkelt og det kan læres fra før-skole-alderen. Kalaha er hurtigt men kræver at man bruger hovedet, hvis man gerne vil vinde. Vi kan godt lide at konkurrere og gerne på lige fod uanset alder. Kalaha er og bliver en favorit.

Kattens Pyjamas. Et rigtig godt begynderspil. Reglerne er enkle og spillet kan spilles fra ca. 3 år. Spillet er populært her hjemme fordi det kan spilles uden en voksen. Alle får en kat og den er klædt på i en hel masse forskellige pyjamas. Nu gælder det så om at lande rigtigt på pladen og klæde katte først af. Et rigtig godt spil når der skal trænes farver og mønstre.

børnespil

Billedlotteri. Tror hun tog det med fordi hun synes det er så hyggeligt når vi sidder med hver vores plade og kæmpen om at få pladen fuld. Det minder om når vi en gang om året er til banko. Billedlotteri er let at lære men utrolig godt når der skal trænes ordforråd. Jeg har en idé om et spil med små ord, skal jeg dele når det er klar?

børnespil

Cirkus Topito er et nyere spil. Det gælder om at stable figurerne i den rigtige rækkefølge. Der er en del forskellige regler, men når først man er i gang kan også den 4-årige spille med. Spillet kan virkelig anbefales. Her skal tænkes og koordineres og så kræves der en del af finmotorikken.

børnespil

Myretuen er sidste spil på dagens liste. Kender I spillet fra jeres egen barndom? Vi spillede det rigtig meget som børn, så da jeg i efteråret så at det var på hylderne igen kom det på ønskesedlen til jul. Spillet er sjovt og her kan man intet planlægge, da det hele afhænger at magneterne i dine brikker. Hvem får først samlet sin dronning.

Nye spil på hylden

Hvilke spil spiller I og hvilke kan I anbefale? Det er altid dejligt med ny inspiration og tænker det kunne være hyggeligt at høre lidt om jeres favorit børnespil. Jeg har også tidligere her på bloggen skrevet om forskellige spil – tjek dem ud og lad dig inspirere.

Flere ideer til leg og læring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *