Kagetapas – det store ta´selv bord

Kagetapas – det store ta´selv bord

5. august 2019 2 Af superprinsessen

Kagetapas blev temaet til den bage-glade datters 11-års fødselsdag. Det perfekte tema når man nu elsker at bage og lave lækre sager. Jeg deler her vores kage-liste.

kagetapas

Gæsterne blev inviteret til kagetapas, og flere spurgte om det bare var et finere ord for det sønderjyske kaffebord. Og nej, det er det ikke. For når man serverer Sønderjysk kaffebord er der “regler” for, hvad bordet skal byde på og det er bl.a. stopkager, lagkager, x antal småkager osv. De krav er der ikke til tapas. Og

Vores kagetapas

Vi brugte et par dage på at forberede vores kagetapas. Vi lavede en liste med ideer, satte x ved dem der helt sikkert skulle med (I ved; familiens favoritter) og søgte nye ideer og opskrifter på nettet. Der var også lige et par nye ideer, der skulle afprøves inden de skulle serveres, så det nåede vi også.

Vi endte med at servere følgende:

 • Giftkage
 • Romkugler
 • Chokolademuffins
 • Blinis
 • Blondie
 • Koldskåls cheesecake
 • Hyldeblomst mousse
 • Chokolademousse
 • Kyskager
 • Mini cheesecake med oreo
 • Hvid chokolademousse
 • Vandmelon, kirsebær og vindruer
kagetapas

Da der ikke var plads til alle kagerne på bordet valgte vi at lave et lille ta´selv bord og det var vældig populært. Der blev smagt på alle kagerne. Vi valgte at servere det hele i små stykker/portioner på nær min koldskåls cheesecake. Jeg var løbet tør for forme og kunne ikke rigtig skære den op på forhånd pga bunden, som ikke er helt fast. Men det gik nu også.

Vores blondie var utrolig populær og den skal vi helt klart bage igen. Allerede inden vi alle sad ved bordet havde Oldemor været i fadet og fortalt de andre at den bare var lækker.

Vi havde købt nogle små engangsbøtter i plast til at servere mousse i. De er ret små men passer perfekt til et kagetapas. Det var heldigvis let at vaske dem af bagefter så nu ligger de klar til næste skøre idé.

Dagens letteste projekt var de små Oreo cheesecakes. En Oreo pyntet med neutral smøreost rørt op med flormelis og et hindbær på toppen. Så bliver det ikke meget lettere og det smagte rigtig lækkert.

Håber I kan bruge vores liste til inspiration til jeres næste fest.

Husk at følge SuperPrinsessen på Pinterest, Instagram og Facebook.