Gåder – lidt ekstra til madkassen

Gåder – lidt ekstra til madkassen

13. august 2019 0 Af superprinsessen

Mine børn får madpakke med hver dag. De fleste dage består den af rugbrød og lidt tilbehør. Det er sådan børnene ønsker det. Men nu har jeg set en idé der kan give madpakken lidt nyt liv; gåder

gåder

Jeg blev inspireret af et opslag i en debat omkring madpakker og tænkte at mine ældste piger ville nyde en lille gåde i madkassen.

Tænker de kan læse den højt for klassen og sammen gætte på svaret. Jeg overvejer at sende dem gåden med uden svar, så kan vi jo altid se om de har regnet den ud når vi mødes til aftensmaden.

Ellers har jeg tænkt på at ligge gåden øverst i madkassen og gemme svaret et sted i blandt madpakken. Så må de gætte og derefter finde svaret under spisen.

gåder
Løs regnestykket – men du må kun flytte én tændstik

For at jeg ikke skal stå hver morgen og finde på nye gåder har jeg fundet en bunke på nettet og sat dem ind i et dokument. Tænkte at I måske også har lyst til at krydre madpakken men noget der ikke indeholder sukker og andre usunde tilsætningsstoffer, så derfor deler jeg mit dokument med gåder med alle jer der har lyst til at bruge det.

Fik du løst min lille gåde? Har du flyttet en tændstik? Den er altså også sjov at bruge sammen med børnene. Skal du have svaret?

Gåder for de lidt større

Jeg har lige en mere. Måske en lille konkurrence. Hvem kan regne den ud?

Forskning viser at det er sundt at udfordre hjernen og holde den i gang. I dag har jeg givet et par små fif til at holde hjernen igang hos børnene, måske jeg skulle komme med et par små fif til forældrene en anden dag? Det kniber nok lidt mere eller får du brugt hovedet på andet end arbejde og praktiske gøremål?

Følg SuperPrinsessen