Opskrifter

Blondie – verdens bedste hvide brownie

Jeg elsker chokoladekage og brownie er en af mine favoritter. Men en ny favorit er blevet tilføjet opskriftesamlingen; blondie. Den skal I simpelthen smage.

Blondie er en hvid udgave af den klassiske brownie. Den kender I sikkert alle sammen? Men har I prøvet en blondie? Den smager himmelsk.

Jeg bagte en blondie første gang i forbindelse med datterens fødselsdag i juni, hvor familien var inviteret til kagetapas. Kagen blev en stor succes og fik meget ros på dagen.

blondie

Vi serverede kagen skåret i små mundrette stykker på ca 1½ x 1½ cm, hvilket fungerede super godt. På toppen havde jeg pyntet med lidt revet hvid chokolade. Hvilket klares lettest ved at opbevare chokoladen på køl og derefter lave spånerne med en skrællekniv.

Blondie – ingredienser

  • 300 g hvid chokolade
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g mel (Schär Mix C for en glutenfri udgave)
  • 250 g cremefraiche
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 100 g mandler

Fremgangsmåde

  • Hak 200 g af chokoladen groft
  • Hak mandlerne groft
  • Riv citronen
  • Smelt de sidste 100 g chokolade sammen med smørret ved svag varme. Husk at røre rundt.
  • Lad chokolade blandingen køle lidt af.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse.
  • Tilsæt den smeltede chokolade
  • Vend mel og cremefraiche i blandingen.
  • Vend forsigtig grofthakkede mandler, chokolade og 2 spsk. citronskal i blandingen.

Kagen bages i ca. 35 minutter ved 175 grader. Kagen må gerne være lidt underbagt når den tages ud af ovnen. Mængden passer til en form på ca. 20 x 30 cm. Kagen kan med fordel bages dagen før. Det giver kun en bedre kage.

Er du også til chokoladekage? Jeg har samlet mine tre favoritter her. Mine bedste chokoladekage opskrifter. Så er nu er der ingen undskyldning for ikke at smide en lækker kage sammen næste gang der kommer gæster.

Husk at følge Superprinsessen på facebook – så er du sikker på ikke at gå glip af nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *