Faktabøger – info for de yngste

Faktabøger er et vidt begreb men I kender dem sikker alle, billedbøger med en masse informationer. Nogle hader dem og andre elsker dem. Min 7-årige elsker faktabøger, men kun en hel særlig slags ….

Caroline, min midterste datter har en stor kærlighed for dyr. Hun kan ikke gå forbi en hund uden at spørge ejeren om hun må sige hej, hun elsker at se tv-programmer om dyr og hun elsker at læse om dyr. Så derfor låner hun altid bøger om dyr når de er på skolebiblioteket og særlig de små faktabøger har fanget hendes interesse.

Bøgerne er som regel lette at læse, det vil sige skrevet på et let og forståeligt sprog. De indeholder fagord og fagudtryk, men ikke mere end at det blot udvider børnenes ordforråd. Og så indeholder de fakta, viden om de enkelte dyr.

Vi har efterhånden også en del faktabøger i bogreolen her hjemme. Vi var til loppemarked på skolen i sidste uge og Caroline kom hjem med 5 nye faktabøger til samlingen.

faktabøger

Vi har fundet et par frem til jer som vi gerne vil anbefale.

Faktabøger i børnehøjde

faktabøger

“Dyr fra hele verden” er en super god bog. Den kommer omkring både pattedyr, krybdyr, fugle, insekter og havdyr. Den er fyldt op med gode billeder og små korte tekststykker med fakta om forskellige dyr. En fantastisk bog til den lille dyreelsker.

Den næste bog jeg gerne vil anbefale bliver næsten slidt op her i huset. Det er “Havens fugle”. En lille bog, ikke speciel skrevet til børn, men uundværlig hvis du sidder og kigger på fuglene i haven og gerne vil vide lidt om dem. Vi slår fuglene op og læser om dem. Utrolig spændende.

“Min bog om dyrene i haven” er en børnevenlig bog omkring de dyr vi møder i dagligdagen. Den indeholder flotte billeder og masser af spændende viden. Virkelig en rigtig fin bog.

faktabøger

Den sidste bog jeg vil nævne i denne omgang er “Vi ser på husdyr” handler om alle de dyr vi møder på gårdene. Der er utrolig meget tekst, hvilket kræver at barnet har interesse for at høre om netop de dyr. Den ligner en billedbog udenpå men synes den er bedre til de lidt større børn.

Faktabøger – hvorfor?

Hvorfor er faktabøger så så gode? Hvad er det de kan? Jeg elsker faktabøger fordi de bidrager med viden og nye ord. Barnet udvider ordforrådet, hvilket er utrolig vigtigt i forhold til læringen generelt. Jo flere ord et barn forstår jo lettere har barnet ved at formulere sig ud af forskellige situationer. Faktabøgerne bidrager med viden. Ikke altid nødvendig viden men jeg tror på at det er sundt for børn at have en interesse og ved at læse faktabøger kan de udvide deres viden inden for den interesse. Nogle læser faktabøger om dyr, som min datter andre vælger bøger om lande, rummet, biler, landbrugsmaskiner eller fodbold. Fælles for alle bøgerne er at de er med til at gøre vores børn klogere på en naturlig måde. Det her handler ikke om tvungen indlæring men om at fylde på der hvor der er interesse for det. Dermed ikke sagt at vi ikke skal fylde på de andre steder eller udfordre børnene lidt ved at læse andre bøger end dem de selv vælger.

Lyst til at læse mere om bøger og løsning? Så følg med her på bloggen eller klik her, hvor jeg har samlet mine indlæg.

Følg Superprinsessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *