Mini donuts – en lille lækker kage

Mini donuts – en lille lækker kage

9. oktober 2019 3 Af superprinsessen

Vi har før lavet donuts, men nu er det lykkedes os at finde den helt perfekte opskrift, med den helt rigtig smag. Så er du til lækre mini donuts så skal du altså prøve disse.

mini donuts
Indeholder affiliatelink

Vi. min ældste datter Laura og jeg, har længe savlet over lækre donut billeder på diverse sociale medier. Så mandag eftermiddag smuttede jeg på nettet og bestilte en Mini Donut Maker til Laura. Hun fik intet at vide så glæden var ekstra stor da hun i går aftes pakkede den ud. Og selvfølgelig skulle den tages i brug med det samme. Vi havde gemt opskrifter fra diverse sider, men pga storebrors cøliaki måtte vi kaste os ud i en glutenfri version. Han skulle jo også have mulighed for at smage. Så imens jeg lavede grøntsager klar til aftensmaden, rørte pigerne en dej sammen. Efter aftensmaden kom maskinen i brug og vi kunne konstatere at vores mini donuts smagte perfekt … og lidt af jul mente knægten.

mini donuts
Indeholder affiliatelink

Donut opskrift

 • 2 æg
 • 125 g rørsukker
 • 100 g flydende margarine
 • 175 g Rød Finax (eller hvedemel hvis de ikke skal være glutenfri)
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk kardemomme
 • 75 g mælk
 • Pisk æg og sukker hvidt
 • Tilsæt vaniljesukker
 • Tilsæt margarinen
 • Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme
 • Tilsæt mælk og rør rundt

Vi rørte det hele sammen med håndmixeren og fik en fin jævn dej. Når Donut Makeren er godt varm fyldes den op med dej. Sørg for at fylde dej helt op til kanten, da det giver de flotteste donuts. De første to omgange ved os blev ikke så pæne, så tænker det er vigtigt at maskinen er godt varm. Vi brugte en sovseske til at fordele dejen med, det fungerede rigtig fint. Har set at andre bruger poser, hvor de klipper det ene hjørne af. Men prøv jer frem.

mini donuts